пт. апр. 26th, 2024

Възможно ли е онколозите да крият, че рак може да се лекува със сода ?

Дори и най-агресивните ракови метастази могат да бъдат унищожени със сода за хляб.

Въпреки това, 9 от 10 пациенти с рак се съгласяват на химиотерапия без много уговорки. И дори не се опитват да изпробват не чак толкова инвазивни варианти на лечение! Макар че както се знае, „химията“ убива не само раковите, но и напълно здравите клетки.

Лекарите и фармацевтичните компании печелят безумни пари от това. Да, химиотерапията е доста ефективна, но сама по себе си води и до преждевременна смърт на пациентите (много е вредна), а онколозите знаят това.

Преди няколко години университетът в Аризона получава грант от 2 милиона долара от Националния здравен институт на САЩ, за да проучи как содата за хляб може да повлияе на рака на гърдата. Проучването е ръководено от д-р Марк Пейгел.

Очевидно, още тогава е имало хора, които разбирали, че содата е точно това вещество, което може да спаси живота на човек, който е бил нападнат от рак. Освен това, в сравнение с „традиционния“, този метод на лечение е по-безопасен и по-ефективен.

„Има доказателства, че пиенето на сода намалява или напълно спира разпространението на рак на гърдата, в белите дробове, мозъка и костите на пациента, но излишъкът от нея може да увреди здравите органи“, заключил Пейджъл.

И добавя:

… злокачествените тумори през периода на растеж произвеждат млечна киселина, която разрушава съседните тъкани, проправяйки път за туморите към съседни области, като по този начин метастазите проникват в други органи. Киселината също така повишава резистентността към химиотерапия. „

И тъй като содата е алкална, тя повишава нивото на рН, т.е. разтваря същата тази млечна киселина. Очевидно е, че ако това наистина е така, тогава обикновената сода за хляб може да инхибира метастазите.

По-късно д-р Джулиан Уитакър провежда подобни експерименти. Те показват, че содата е безопасен и доста ефективен метод за борба с повечето видове ракови тумори.

Ето какво лечение предлага тя:

Вземете 2 чаени лъжички (12 г) сода за хляб;
Разбъркайте ги в две чаши вода;
Добавете нискокалоричен подсладител по вкус (напитката  е оказва доста солена).
Пийте сместа в течение на час-два, три пъти на ден.

Трябва да се каже, че содата помага за справяне не само с ракови тумори, но и с бъбречни заболявания, диабет, грип и дори обикновена настинка. Това е мощен буфер и срещу радиация, така че можете да изпиете чаша от този „коктейл“  преди да отидете на рентген.

Д-р Робърт Гилис и неговите колеги вече демонстрираха при мишки, че содата за хляб алкализира областта около тумора, повишава нивото на рН и също така инхибира случайните метастази при мишки с рак на гърдата.

Защо се получава така?

За да може здравето ни да бъде нормално, трябва да поддържаме киселинно-алкалния баланс на организма на ниво от 7,35-7,45. Ако поддържаме този диапазон, тялото ни ефективно се съпротивлява на остри заболявания – от настинка до рак. Звучи страхотно, а? Но за да може pH нивото да е точно това, трябва да водим правилен начин на живот и да се храним правилно.

Обикновено повечето хора имат проблеми с киселинността. Това означава, че те трябва редовно да „алкализират“ тялото. И содата за хляб е идеална за това.

Когато тялото не може ефективно да неутрализира и извежда киселини, целостта на клетките се нарушава. Защото водородните йони, съдържащи се в киселините, свързват кислородните атоми, а всички наши клетки се нуждаят от него за нормална работа.

Колкото по-висока е киселинността в тялото ви, толкова по-малко кислород получават клетките му. Което означава , че по-бързо се образуват ракови тумори и други проблеми.

Аналогията тук е много проста: киселинните дъждове. Когато падат над някой водоем, хиляди риби умират поради липса на кислород.

Как содата за хляб става лекарство против рак?

Злокачествените тумори са масиви от бързо растящи клетки. Метаболизмът на раковите клетки е много по-бърз от метаболизма в „здравите“ клетки. Раковите клетки консумират много повече въглехидрати и захари, за да произвеждат енергия под формата на АТФ (аденозин трифосфат).

За производството на енергия те използват млечна и пировинова киселина. При нормални условия тялото бързо елиминира тези съединения. Но около раковите клетки те бързо се натрупват, защото трябва да растат. Така че тези органични киселини се натрупват около тумора, а високото ниво на киселинност е основната движеща сила на метастазите на рака.

По-просто казано – раковите клетки се нуждаят от кисела среда, за да растат и да се разпространяват. Ако се увеличи алкалността около тумора, това може да е достатъчно, за да накара тези клетки да гладуват, т.е. да спре техния растеж.

Решението е просто, нали?

Още по-интересното е, че нямате нужда от нови синтетични лекарства: содата е достатъчна. Ако лекарите я инжектират в нужните области на тялото, това би било отлична форма на лечение.

Изследване от 2009 г., публикувано в списанието Cancer Research, беше едно от първите, които доказа, че алкализиращият ефект на содата може действително да спре рака.

Ето и други резултати от проучването:

Содата за хляб съкращава размера на лимфните възли;
Снижава активността на туморните клетки;
Подпомага дейността на черния дроб;
Свързва раковите клетки, циркулиращи в цялото тяло.

Трябва обаче да се внимава. Прекалено високото pH може да доведе до метаболитна алкалоза и електролитен дисбаланс.

Ако не боледувате от нещо страшно, основното за вас е да поддържате нивото на pH и по-често да ползвате храни, съдържащи сода за хляб.

Статията има само образователен и познавателен характер! Тя не е препоръка за самолечение!

Още по темата вижте и ТУК!

по материали на healthline.com

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Александър Черниговский: Такава Болест, като Рак, в мюсюлманските страни не се счита за опасна болестАлександър Черниговский: Такава Болест, като Рак, в мюсюлманските страни не се счита за опасна болест

И лесно се лекува в рамките на няколко дни чрез гладуване. Но в Украйна се правят много пари от това заболяване, а методите на лечение не се съобщават. Защото мюсюлманите…Цялата статия

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post