пт. апр. 26th, 2024

Време е да се освободим от вчерашния ден

Медитация за дълбоко освобождаване

Миналото не е картина в музей или портрет, на който могат да се видят всички негови детайли. Това е един вид емоция и верига от спомени, повечето от които постепенно се изкривяват …

Миналото, което смятате, че ви сдържа, е само спомен. Картина, която живее само в главата ви.

Замисляли ли сте се защо всичко, което кара сърцето ни да бие по-бързо и причинява слабост в стомаха, е фантазия за това, какво и как нещо би могло да се случи?

Ако вземем целия си живот като цяло, защо този опит има толкова огромна власт над нас? Защо ограничихте броя на спомените си до тези, които най-много не харесвате? Това ли е истинската история на живота ви? Или има други, неизследвани досега измерения?

Опитайте се да усетите собственото си тяло и да усетите напрежение в костите си. Почувствайте тежестта на товара, който влачите със себе си от години. Фокусирайте се върху усещанията в краката, краката, бедрата и врата. Почувствайте мускулните контракции и как клетките в тялото ви се подготвят непрекъснато за продължителна борба. Вникнете в това чувство и си повтаряйте възможно най-често: миналото е назад, има само настояще.

Миналото е останало в миналото и когато се опитваме да възстановим части от него, без да се позоваваме на контекста, ние само се принуждаваме да преминаваме през ненужно страдание. По този начин не може да се придобие мъдрост, нито да се научи ценен житейски урок. Ние не добавяме стойност към сегашния си живот или бъдещето си, а просто се лишаваме от време. Миналото е зад гърба ни и когато оставим импулсивните си мисли да ни казват какво е било или какво означава, ние крадем от собствения си опит.

Защото всяка ваша стъпка, възможност, ново запознанство и мисълта, че сте сгрешили за нещо – всичко това ви направи такива, каквито сте станали днес. Не приемайте, че добрите хора са събирателен термин, който се състои само от добри спомени. Можете да определите какво е „правилно“, ако първо разберете какво е „грешно“. Любовта не е просто да се знае какво е любов. И за да разберете кой всъщност сте, първо трябва да бъдете това, което не сте.

Не обвинявайте предишните си версии, а им благодарете, защото именно те са оформили бъдещата ви визия за вас самите. Цялата тежест от миналия живот беше положена върху техните плещи. И сега сте тук само заради това, което те са правили в миналото.

Можете ли да си представите, ако предишните ви версии са знаели, че в крайна сметка бъдещата им версия ще ги връща назад във времето и ще обобщи и най-малките им подробности, които дори не могат да се контролират?

Дължите на себе си и живота си повече от това.

Ето  – точно сега е време да забравите за миналото, защото миналото не съществува. По принцип просто трябва да се отървете от идеята, че предишните чувства все още са там, въпреки че не са. А също и от убеждението, че имате повече от един живот.

Ние налагаме нашето „вчера“ върху „днес“ заради усещането за непълнота, често не осъзнавайки, че можем да се отървем от него само ако сега започнем да правим всичко, което бихме могли да направим тогава. Няма други опции.

Не е необходимо да водим толкова незабележимо съществуване, че светът никога няма да има желание по някакъв начин да ни навреди. По този начин ние ще се принуждаваме ежедневно да страдаме, убеждавайки се, че не можем да започнем да живеем поради нашите разбити планове в миналото.

Смелостта, промяната и истината са всичко свързано с това да се показваме на света и да живее, без значение какво се случва.

От време на време спомените пак ще изскачат в паметта. Те не ни напускат, защото ние не искаме. Но те бавно избледняват, докато запълваме съзнанието си с нещо по-вълнуващо, интересно и заслужаващо нашето внимание.

Продължаваме да стоим в руините, изграждайки новите си градове на тяхно място.


econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post