пт. апр. 26th, 2024

Как сега да не се разболеем от бедност

В днешно време мнозина се страхуват от заразяване с тази нова болест

Нормално е да се страхувате, но не и да изпадате в паника, а да предприемете защитни мерки.
Бедността също е болест.

Има такава наука – епигенетика. Ние наследяваме не само цвета на очите или вида на нервната система, ние наследяваме реакцията на стрес, която нашите предци са изпитали. Бедността е хроничен стрес, който причинява големи промени в организма. Областта на мозъчната кора се променя, дължината на теломерите, настъпват много промени, болезнени, безполезни промени. И те се предават на потомството.

Несправедливо е да критикувате беден човек за неговите „грешни“ действия и мислене. Той ги е наследил от предци, които не са могли да избегнат бедността. Защо беден човек би инвестирал в печеливши акции, ако няма пари или акции, например?

Бедният човек е зает с намирането на храна за деня.

Стратегиите на бедните бяха правилни за оцеляване в тези условия. Пред хроничния стрес на бедността. И болестта на бедността се предава на потомците. Тя „дреме“ в гените си, но в стресова среда може да се събуди. И можете да „се разболеете от бедност“, тази програма се активира и ще започне да се развива.

Според изследователите бедността най -често се предава чрез поколение. В риск сега са тези, чиито баба и дядо са живели в бедност.

Дори и да сте постигнали успех, да сте спечелили добри пари, в настоящите условия наследствената болест на бедността може да се прояви. Можете да загубите правилното мислене, сила, енергия, здраве; много ще загубят пари. Но не всеки може да си върне благосъстоянието. Болестта на бедността няма да позволи. В мозъка ще настъпят промени, поведението ще се промени и енергийните ресурси на тялото ще намалят.

Загубата на пари е лошо. Но това е като болест; можете да се оправите, но можете и да не се оправите. Всеки, който е развил „болестта на бедността“, ще загуби способността да мисли и да действа като успешен човек. И той няма да може да се издигне, защото програмата ще го кара да мисли и да се държи „като беден човек“.

Хроничният стрес от последните седмици активира генетичните програми за бедност.

Какво може да се направи:

– опитайте се да намалите въздействието на стреса. Хранене, мобилност, получаване на положителна и полезна информация, работа, каквото и да е, общуване с близки – всичко това намалява стреса.

– разпределете ресурсите си. Пребройте разходите до стотинка – парите обичат сметките. Учете се, спестявайте, не правете безсмислени покупки, дори тривиални, първо помислете дали е необходимо. Ако спестите пари, все едно сте ги спечелили. Но не се страхувайте да купувате това, което е наистина необходимо и полезно. Интелигентните разходи намаляват стреса от бедността

– пребройте активите си. Оценете стойността на имуществото, което имате, запасите, които имате, като цяло всичко, което имате. Най -вероятно няма опасност да умрете от глад. Основният страх е премахнат.

– Помислете за начини за лично спасение и направете планове за бъдещето. Поставяне на цели. Така на мозъка ще му бъде по -лесно да преживее стреса и да не се разболее от бедност.

– И още нещо: болестта на бедността се активира при общуване със страдащите от бедност. Можете да се заразите, образно казано. В хроничния стрес, в който се намираме, не се мотайте твърде много с губещи, тези, които изпадат в паника и се оплакват, или тези, които умишлено разпространяват негативна информация.

Ако сте изложени на риск, ако болестта на бедността е засягала семейството ви в миналото, баби и дядовци, бъдете особено внимателни в общуването си.

Спазвайте дистанция с такива „заразени“. Разстоянието е необходимо, за да не се заразите. Няма нищо лошо в разстоянието.

У нас е особено лесно да се разболеете от „болестта на бедността“; повечето от нас не сме потомци на богати фермери или богати аристократи. Ето защо е важно да спазвате правилата за безопасност, за да не се разболеете от бедност. Това също е епидемия. И мерките за лична защита ще ни предпазят от това.

Анна Кирянова

Последвайте ни в Телеграм

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post