сб. апр. 27th, 2024

Древните владетели на Земята – рептилската цивилизация

Мистериозна гигантска скулптура на змия в джунглата Чонбури

В джунглите на провинция Чонбури в Тайланд е открита мистериозна скулптура на гигантска змия, която все още никой не е успял да датира с точност.

Дължината на скулптурата се измерва в десетки метри, а цялото тяло има характерни люспи, които я карат да изглежда като истинско влечуго.

Въпреки факта, че местните жители са сигурни, че това е жива змия, която след това е била вкаменена, учените не могат точно да определят възрастта и авторството на тази скулптура. Възможно ли е това да са останки от живи същества, живели в древността, или е просто майсторски изпълнена скулптура?

Легендата за живата змия, превърнала се в камък

В търсене на отговори на тези въпроси учените изучават местната легенда, според която змията наистина е съществувала и е била с огромни размери. Тя ловувала хипопотами и слонове и веднъж започнала да поглъща гости и слуги на сватбата на царската дъщеря. Тогава царят извикал придворния магьосник, който превърнал създанието в камък. Скулптурата е поставена до пещерата, в която според легендата са живели други змии.

Това обаче е само легенда и учените не могат точно да определят възрастта и авторството на тази скулптура. Може би в миналото наистина е имало магьосници, които са можели да превърнат големи чудовища в камък, но най-вероятно формата на змията е създадена от майстор каменоделец, който леко е променил формата на скалата.

Възможно е скулптурата да е създадена с цел сплашване на врагове или просто като изкуство, но това са само предположения. Въпреки факта, че учените не могат точно да определят възрастта и авторството на тази скулптура, мистериозният й вид продължава да привлича вниманието и да предизвиква интерес сред хора от цял ​​свят.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post