сб. апр. 27th, 2024

Армия от маймуни превзе град в Тайланд (видео)

Хиляди маймуни наскоро нахлуха в малкия град Лопбури, Тайланд, като прогониха хората и принудиха туристическия бизнес да затвори.

Армията от маймуни остави Лопбури лишен от средства, принуждавайки местните жители да бягат поради агресивното и гладно поведение на животните.

Маймуните влязоха в града от националния парк и сега се разхождат свободно по улиците му, разбиват магазини и дори крадат от коли.

Този град, някога известен със своите диви макаци и популярна туристическа дестинация, сега се е превърнал в пусто и опасно място.

Местните жители, които преди това се опитаха да нахранят маймуните с нездравословна храна, сега са принудени да избягат.

Отделът за национални паркове на Тайланд предприема мерки, включително програма за стерилизация, за да се справи с нарастващата популация от маймуни. Това обаче не е единственият проблем, с който се сблъскват. Маймуните отлично помнят лицата на хората, извършили стерилизация, и властите са принудени да търсят нови начини за контрол на населението.

Ситуацията в Лопбури показва как дори малки промени в околната среда могат да имат сериозни последствия, допълва сайтът pakostnici.com. Сега този обикновено живописен и атмосферен град е застрашен поради неочакваните последици от пандемията.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post