сб. апр. 20th, 2024

Враговете на вашата защита се намират в главата ви

Има трима врагове, които бързо изчерпват защитната ви енергия. Трима врагове, които снижават имунитета. Има много физически причини за загубата на защитните сили на тялото, но тези три психологически причини са заради враговете „в главата”.

1. Страхът понижава енергията на защитата. Страхът отвлича вниманието ви, невъзможно е да се страхувате дълго време и да се вглеждате в опасен свят. Страхът изтощава ума – невъзможно е постоянно да мислите за едно и също нещо, да мислите за предстоящата опасност, непрекъснато да поглъщате негативна информация.

Умствените способности се притъпяват и изчерпват. Човек търси лошото, мисли за лошото, постоянно изпитва стрес, като на бойното поле или под бомбардировки. И енергията на живота си отива, защитата отслабва.

2. Умората ни лишава от енергията на защита. Ако не си дадете почивка и работите като слон, можете да похарчите всичките си ресурси.

И в решителния момент на срещата с опасност за организма, с лош човек, ситуация или микроб, ще се окажете слаби и преуморени.

Има още една опасност: умореният човек тайно мечтае за почивка, дори ако се застави да работи с последните си сили.

И подсъзнателно избира единствената достъпна и легална форма на отдих – болест. Болният не трябва да работи. Претовареното тяло тласка човек към болест като единствената възможна почивка от стреса.

3. Тревожността и обидите намаляват енергията на защита. Горчиви мисли, душевна болка, негодувание след несправедливост и разстройство след работа с токсичен човек – всичко това ни прави уязвими.

Духовните рани ни правят уязвими към болести; обидите, причинени от значими хора, създават огромна дупка в сигурността. Отрицателните емоции позволяват на болестта да ни завладее, като предатели, които отварят портите на крепостта за врага.

Страхът, умората, обидата са трите врага на вашата защита, на вашия имунитет. Изгонете тези вътрешни врагове. Намерете и прогонете. Ако не можете да ги изгоните – вържете ги, контролирайте ги, кажете: „Виждам те! Няма да те оставя да ме излагаш на удара на болестта! …“

Почивка, радост, приятни емоции, общуване с добри хора и подаръци за себе си са вашите съюзници във всяка борба. Особено – в борбата срещу тримата вътрешни врагове на вашата защита …

„Анна Кирянова. Философия на живота“

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post