вт. апр. 23rd, 2024

Само така можете да успокоите разума си

Внимание: тази техника може да доведе до необратими промени в живота ви!

Чрез разума ние възприемаме света около нас. Нито любовта към нещо, нито омразата нямат смисъл, докато тези чувства не се преработят в главата ни.

Тъй като разумът е нашият прозорец към света, трябва да се погрижим той да бъде чист и ясен. Ако сте в противоречие със собствения си ум, тогава той вече не служи като приятен саундтрак, който съпровожда вашето пътуване, а се превръща в мъчителен шум. Независимо дали става дума за негативен вътрешен диалог или безпочвени съмнения, това състояние може значително да влоши качеството ви на живот.

Ето защо е толкова важно да осъзнаете това и да се научите как да успокоявате разума си. За да направите това, трябва да направите следното:

Научете се да разпознавате гласа на разума си.
Не бъркайте мислите с реалността.

Научете се да разпознавате гласа на разума си

Майкъл А. Сингър, в Soul Unchained, говори за нашата склонност да не виждаме разлика между себе си и вътрешния си глас. Почти всички хора се идентифицират с този глас и го приемат толкова сериозно, че започват да го слушат по-внимателно, отколкото съветите на реални хора. В ежедневието си ние се подчиняваме на този глас, позволявайки му да се намесва във вътрешния ни свят. За да разбере това по-добре, Сингър дава пример в книгата си:

„Купувате си нова кола и тя е страхотна. Но всеки път, когато се качите зад волана, вашият вътрешен критик намира някакъв недостатък в нея. Той ви насочва към най-малкото скърцане и всяка лека вибрация, докато накрая не спрете да харесвате тази кола.”

Начинът да избегнете тази безкрайна битка е първо да се разграничите от вътрешния си глас и след това да решите дали си заслужава вниманието ви. Майкъл А. Сингър го обяснява по следния начин:

„Няма нищо по-важно за истинското развитие от осъзнаването, че вие ​​и гласът на вашия разум не сте едно и също. Вие сте този, който го чува. Ако не разбирате това, тогава през цялото време ще се опитвате да разберете кое от всичко казано е точно ваше мнение.“

За да направите това разграничение, авторът ви съветва да се преструвате, че вашият вътрешен глас е друг човек, ваш съсед, който казва всичко онова, което казва вашият разум. Така ще можете да разберете, че ако този друг човек ви е казал всичко, което казва вашият вътрешен глас, тогава не можете да го слушате и да не разчитате сляпо на достоверността на думите му.

Това е чудесен начин да разбием илюзията, че разумът ни има власт над нас и да го успокоим, без да го приемаме толкова сериозно, колкото ни налага.

Не бъркайте мислите си с реалността

В книгата „101 есета, които ще променят мисленето ви“, авторката Бриана Уист съветва да правите разлика между мисъл и реалност.

Като правило нашите мисли имат нюанс на субективно възприятие на света и е неправилно да оценяваме реалността през призмата на нашите възгледи. Като знаете това и се съпротивлявате на импулсите си да приемате мислите си твърде сериозно, можете да си върнете контрола над своя живот.

Нашият разум може да бъде най-добрият ни съюзник. Но за това трябва да се научим как да се разбираме с него.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post