Кои са най-наглите крадци на човешка енергия

Ако все по-често изпитвате необяснима умора, не можете да се отпуснете нормално, страдате от безсъние и като цяло усещате липса на жизненост, значи е време да преосмислите собствения си живот и да разберете какво краде енергията ви.

Предлагаме ви четири често срещани неща и ситуации, които крадат жизнената енергия от повечето съвременни хора и не им позволяват да се наслаждават пълноценно на живота.

Губене на време в безполезни връзки

Ако по време на общуването между двама души няма енергиен обмен, то  такива отношения се считат за безполезни и в някои случаи дори опасни. Анализирайте обкръжението си (приятели, колеги, близки или просто познати) и помислете добре при кои от тях след общуване усещате повишаване на настроението, силата и жизнеността? С кого се чувствате радостни и добре и с кого, напротив, след общуване изпитвате дискомфорт, лошо настроение и негативизъм?

Просто не трябва да общувате с последната категория хора, защото в процеса нямате енергиен обмен. Давайки енергията си, искате да получите нещо в замяна, но това не се случва. Човекът, с когото общувате, дори не е планирал да сподели енергията си с вас, защото, напротив, иска да се „храни“ енергийно от вас.

Водене на празни разговори

Говоренето за политика, времето, живота на някой друг и глобалната криза просто отнема катастрофално количество жизнена енергия и ценно време. И всичко това, защото за вас и директно за живота ви те не са толкова значими, че да губите напразно собствената си енергия.

Ако не искате да губите жизнената си енергия, опитайте се да говорите изключително на теми, които са полезни, ценни и информативни за вас. И в същото време избягвайте негативни, празни и безполезни разговори.

Правите нещо, което не харесвате

Казват, че ако едно хоби се превърне в работа, тоест започне да носи желания доход, тогава това е най-доброто нещо за човешкия живот, което може да бъде. Не всеки обаче прави пари с любимото си занимание. Когато правите насила това, което не ви харесва, така или иначе губите енергия.

Ако абсолютно нямате възможност да смените омразната работна дейност с по-удобна и приятна за вас, тогава поне се опитайте да отделите малко време на ден на това, което наистина обичате да правите. Това поне ще ви помогне да възстановите малко от малко жизнената си енергия, която изразходвате за нелюбимата си работа.

Необясними страхове и тревоги

Необяснимите, безполезни и ненужни страхове и тревоги предизвикват най-вече психически дисбаланс, което естествено води до загуба на жизнена енергия. Ако на следващия ден имате важна среща, опитайте се да не превъртате непрекъснато в главата си нейния сюжет и възможни развития, но най-доброто от всичко е да се разсейвайте с любимото си занимание, пиене на чай, общуване с близки – с една дума, всичко това ще ви помогне да се разсеете от напълно безполезните мисли, които източват енергията ви.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!