пн. апр. 29th, 2024

Най-тежкото наказание човек може да получи за най-незабележимия грях

Децата на убиец са прокълнати до четвърто коляно, а децата на блудница – до десето.

Има обаче по-сериозен грях, за който се разказва в притчата за жената на цар Давид…

Божествената логика е различна…

Старият завет казва, че Бог наказва убиеца и крадеца за грехове до четвърто поколение. От човешка гледна точка убийството е най-големият грях, за това говорят религиите, Наказателният кодекс и здравият разум.

Но Божествената логика изглежда различно.

Децата на убиец са прокълнати до четвърто коляно, а децата на блудница до десето. Такава жена може да изневери на съпруга си и да последва похотта, защото похотта е по-важна за нея от любовта. Старият завет казва, че похотта и невъздържаността на жената са по-опасни от убийството.

Има обаче по-сериозен грях, за който се разказва в притчата за жената на цар Давид. Съпругата на цар Давид – Мелхола- осъдила съпруга си, когато той танцувал от радост „пред Господа“ и се държaл, както й се струвало, неподходящо за цар. Тя изпитала чувство на превъзходство и презрение към съпруга си – и станала безплодна.

Оказва се, че за убийство потомците се наказват до четвърто поколение, за прелюбодеяние – до десето поколение, а осъждането и превъзходството водят до там, че просто престават да се раждат деца. Тоест човек получава най-тежкото наказание за най-незабележимия грях.

Сергей Лазарев, "Образът на гордостта"


Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post