чт. апр. 25th, 2024

Как котките зомбират стопаните си?

Обичате ли котките толкова, колкото аз не ги обичам? Обичам кучета :)

А защо? Защото може и да не съм заразен с токсоплазмoза (на снимката)!

Преди няколко години бях много изненадан да науча за тези паразити, но в много отношения именно заради тях хората обичат котките.

И така, какво е токсоплазмоза? Това е такъв организъм, който живее в животните от семейство котки и, напускайки ги, винаги се стреми да се върне обратно!

Освен това, за да се върне обратно в тялото на котката, е в състояние да промени поведението на междинния гостоприемник, например мишки, които, заразени с токсоплазмоза, променят поведението си по такъв начин, че да попаднат отново в котката . Просто казано, мишките губят чувството си за страх и отиват там, където живеят котките, за да бъдат изядени: така паразитът се връща при собственика си.

Това е абсолютно доказан научен факт, можете да го прочетете в Уикипедия или някъде другаде, но навсякъде ще намерите едно нещо: токсоплазмозата, която е напуснала тялото на котка с урина или изпражнения, винаги се стреми да се върне обратно и след като влезе в междинния гостоприемник, ПРОМЕНЯ ПОВЕДЕНИЕТО МУ така, че да се доближава до котки.

А къде е човекът, ще попитате. Ние не сме някакви плъхове, мозъците ни са устроени по друг начин, ние сме по-напреднал организъм, тази токсоплазмоза така ли ни влияе и точно поради тази причина обичаме котките, за да се върне обратно при собственика и т.н. в кръг? Като зомбита ли сме?

Не, не казвам, че сме зомбита и затова обичаме котки, въпреки че тук например пишат за това в прав текст. Но ще се обърна към същата Wikipedia, където има раздел за това как токсоплазмозата засяга човек. И там пише следното, цитат:

Инфекцията с токсоплазмоза води до увреждане на астроцитите в мозъка, точно същото увреждане на астроцитите се наблюдава при шизофрения.

Още веднъж: токсоплазмената инфекция при хората е характерна за шизофрениците, т.е. сред тези, чието психическо състояние се променя. Мозък!

Адам Истуд

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post