пн. апр. 29th, 2024

Ако искате подкрепата на Съдбата, елиминирайте тези 7 разрушителни действия

Всеки ден нашето тяло пропуска през себе си колосално количество енергия: взема и дава, дава и отнема… Важно е да се научите как правилно да разпределяте своя ресурс.

Не блокирайте потока на положителна енергия и собственото си щастие …

Само силният човек е способен на щастие. Слабите никога няма да проумеят магическото чувство, което създава истински чудеса.

Става дума за ментална, духовна и психическа сила.

Естествено, в живота е важно да се научите как правилно да разпределяте енергийния си ресурс, за да станете мощен, могъщ, силен, щастлив, способен да вървите напред, съзнателно да възприемате какво се случва, да не падате на дъното от необходимите житейски ситуации, и т.н.

През гръбначния ни стълб преминават 7 енергийни канала, всеки от които отговаря за най-важните функции в нашия живот.

Представете си, че сте огромно пухкаво дърво, а гръбнакът е ствол. Дърво със силен мощен ствол може да издържи на всякакви ветрове, урагани, лошо време, топлина и сняг, ако има силни корени, получава минерали, вижда светлина, има място за растеж. Чрез ствола дървото получава от земята сила, вода, всичко необходимо за растеж и живот.

Същото е и с човека. Енергията тече по гръбначния стълб, който е опора и основа на всеки.

А ако прекъснете потоците, тогава не можете дори да мислите за някаква сила на индивида.

Разрушение, гняв, недоволство, завист, гняв и негодувание към целия свят се задействат, когато човек използва своите канали неграмотно.

Действия, които блокират развитието, щастието и каналите на положителна енергия и влияят неблагоприятно на човек:

1. Неприемане на себе си.

Тук става дума за това, когато човек не търси себе си, не се опитва да се разбере и познае. Няма смисъл в живота му. Той не е истински обърнат към себе си. Той изобщо не създава нищо от словата си. Само руши и критикува.

Неговото значение са действията и живота на другите хора. За сметка на тях той някак си се изхранва, обиждайки другите, обезценявайки труда им, пускайки бодилчета. Но това е разрушителна енергия. Никога няма да даде възможност на човек да расте, да стане по-силен, да постигне щастливо състояние.

2. СамоОбезценяване.

Това е, когато човек не вярва в собствените си сили и таланти, умения и способности, страхува се да се обяви и да маркира лични граници и живее навътре много тихо и болезнено. Такъв човек постоянно се опитва да бъде удобен, добър, потиска чувството на агресия, изглажда всякакви конфликти, дори ако в крайна сметка се окаже най-наранената страна. За него „лош свят“ и „тихо върви, ще продължиш“ са най-добрите лозунги.

3. Страх да бъдеш себе си.

Човек живее в чужда „кожа“, играе роля, но се крие. Изведнъж някой ще обиди. В това отношение енергията е блокирана, не тече, не се проявява в света. Съответно новата енергия също не идва отникъде, тъй като човек не живее собствения си живот, не прави собствен бизнес и е с грешните хора.

4. Гняв и негодувание към родителите.

Ситуациите са различни. И всеки от нас е израснал в абсолютно уникални условия. Но има едно общо нещо – всички сме деца на родителите си. Искаме или не, те ни дадоха този живот. И постоянно да обвинявате всичко тяхно, опитвайки се да прикриете своята слабост и страхове с техните действия, означава да блокирате всякакви начинания за себе си, да блокирате енергията и жизнеността.

Нашите родители направиха всичко възможно за нас. Те не са стандарти на човечност, а обикновени хора. Но вече сте възрастен. Никой не ви безпокои, никой не ви държи ръката, никой не казва „стоп“ на живо! Простете, приемете, благодарете искрено за цял живот.

5. Да не позволявате на другите да бъдат това, което са.

Когато човек категорично не може да приеме успехите и победите на другите хора, тяхното мнение и живот, тогава именно в тези пристъпи на завист и гняв той дава всичко, което има – сила, енергия, светлина. Вселената разпределя енергията на съзиданието и доброто. Тя не разбира думи и не разбира обръщения. Но тя усеща как енергията тече.

И когато единият завижда на другия в черно, тогава над другия в този момент светва някакъв знак „той може всичко, той се е справил добре, той е герой, той е сила“. Вселената разчита този сигнал и дава на човека допълнителна сила и подкрепа. Завистникът остава с нос забит в още по-голямо зло. Защото вместо да се занимава с живота си, да се опитва да прави нещо и да върви напред, той насочва цялото си внимание към напълно непознати неща и хора.

6. Липса на развитие.

Става въпрос за това, когато човек в даден момент се обяви за специалист в живота, отказва се от развитието си и се опитва да изживее остатъка от живота си с едно и също темпо и събития. Поради това човек не може да приеме промени, трепери от всяка новина, страхува се от най-малките промени (смърт, напускане, предателство, уволнение и др.)

А животът течеше, тече и винаги ще тече. И това ще бъде море от различни събития и приключения. Той никога няма да спре на мястото, което е уютно и удобно за вас. Следователно човек в никакъв случай не може да спре собственото си развитие. Саморазвитие: мислене, анализиране на минал опит, търсене на нови способности, надграждане на съществуващи умения и таланти и др.

7. Пренебрегване на тялото и здравето.

Това е престъпление срещу себе си. Ето защо, не забравяйте да наблюдавате вашето „дърво“.

Здрав сън. Елементарни физически упражнения и разходки на улицата. Храна, която е добра. Положителни емоции. Прекарване на време за неща, които са полезни и дават уроци. Слънчева светлина (реална и тази за знанието).

Колкото повече забравяте за себе си, насочвайки енергията си към живота на други хора, техните успехи и дела, към събития, които нямат нищо общо с вас, толкова повече губите енергия. Раздавате силите си и не ставате могъщи. Вие се самоотслабвате и постоянно изпитвате неудовлетвореност от живота.

Погрижете се за себе си за ден-два и обърнете внимание колко време наистина живеете живота си, обмисляте мислите си, правите това, което е важно и необходимо за вас, и колко време отделяте на напълно непознати, ненужни новини, критика и кавги, осъждане, негодувание, тъга, „храносмилане“ на миналото и др.

Колкото по-скоро се заемете със себе си, толкова по-силно, по-разкошно и по-силно ще расте „дървото“ на вашия собствен живот.

Автор: Just Liu

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post