Когато сте в безизходица – празнувайте!

Когато сте в безизходица, празнувайте – в този момент вие сте освободени от нуждата да знаете, освободени от бремето на експертизата. Няма стъпки от объркване към яснота; вие ясно виждате объркването и яснотата вече е по-близо.

Ако имате съмнения, празнувайте. Все още сте любопитен. Не сте се примирили с отговори от втора ръка и не сте се фиксирали върху фиксирано заключение. Вие сте свободни от увереността, голямото оръжие на егото.

Когато изпитвате страх, празнувайте. Пренасяте се в неизвестното, напускате света на познатите неща, умиращия стар свят. Стъпете в новото. Страхът и вълнението са тук до вас. Илюзорната броня на отделения от живота аз се разпада и животът се втурва във вас като поток.

Когато се чувствате ядосани, празнувайте. Усетете неговата дивотия, силата на рева на този велоцираптор. Животът излива своята сурова, нефилтрирана сила през вас. На път сте да намерите своята песен, да се борите за това, което е правилно със страст, да подкрепяте тези, които нямат глас.

Когато сте изгубени и не знаете какво да правите, празнувайте. Във всяко голямо пътуване героят понякога губи пътя си. Загуби и намери себе си. Намерете присъствието си, дъха, туптенето на древно сърце. Направете огромна стъпка в невежеството, перфектна стъпка. Доверете се и на съмненията. И вашият път ще ви намери, момент след момент.

Когато се чувствате тъжни, празнувайте. Не сте замръзнали. Не сте затворили сърцето си за нежелани неща. Вие сте фини и отворени към живота. Тъгата, този стар приятел, дойде при вас за помощ. Не е грешка. Тя иска само да се стопли на огъня на вашето присъствие.

Когато чувствате, че не можете да се насладите на живота, празнувайте. Вие сте честен със себе си, виждате истината на момента и очите ви са отворени.

Джеф Фостър

Последвайте ни в Телеграм