пт. апр. 26th, 2024

Луиза Хей: Казвайте си по 300 пъти на ден – „Одобрявам всичко в себе си!“

луиза

…нека да прогоним онези мисли, които ни правят нещастни, нека да правим неща, които ни харесват, да бъдем с хора, с които можем да се чувстваме приятно…

Следващия месец  непрекъснато си казвайте „Одобрявам себе си.“ Казвайте си го по 300-400 пъти на ден. Колкото повече, толкова по-добре. Нека тази фраза през цялото време   бъде с вас, да бъде вашата молитва. Тази фраза ще извади на повърхността на съзнанието ви всичко онова, което се противопоставя на това твърдение.

Когато ви дойде на ум  негативна мисъл като тази: „Как мога да одобрявам себе си, когато съм толкова дебел?“ Или „Глупаво е да се мисли, че това ще ми помогне“, знайте, че е време да поемете контрола над вашите мисли. Приемете тази мисъл такава, каквато е, и я оставете на Бога. На раздяла внимателно и кажете: „Аз те оставям с Бога и одобрявам себе си.“

Някои от нас ще си помислят, че това упражнение е глупаво, тъпо и безсмислено. Нека тези мисли спокойно минават през ума ви, те нямат власт над вас, разбира се, при условие, че вие ​​сами не ги изберете. Подобни мисли  са вашата съпротива срещу промяната.

Независимо от всичко, трябва да продължите. Не обръщайте внимание на това, което ви говорят другите. Ако сте в състояние да казвате тази фраза на себе си, когато някой прави нещо, което не одобрявате, вътрешно ще знаете, че сте в процес на духовно развитие.

Нашите мисли нямат власт над нас, докато ние не ги подчиним на себе си. Самите мисли нямат никакво значение. Ние им придаваме значение, и ние, само ние,  избираме стойността, която искаме да им дадем. Част от нашето самоприемане е освобождаването от мнението на другите.

Ако непрекъснато ви повтарям, че сте „лилаво прасе“, вие бихте ми се изсмяли и казали, че съм луда. Вие в никакъв случай не бихте повярвали на това. Голяма част от това, което казваме на себе си, е точно толкова неправдоподобно. Ако вярвате, че вашите достойнства са в пряка зависимост от вашата фигура – това означава да вярвате в очевиден абсурд.

Често това, което считаме за наши недостатъци, е израз на нашата индивидуалност. Това е нашата уникалност. Природата не се повтаря някога. От самото начало на живота на земята няма две еднакви снежинки или дъждовни капки. И всяка маргаритка е различна от другите.

Нашите пръстови отпечатъци са толкова различни, колкото сме и ние. Така е замислено от природата. Ако сте готови да приемете това, тогава няма постоянно да се сравнявате с другите. Опитвайки се да бъдете като другите – значи изсушавате душата си. Ние сме на тази планета за да изразяваме себе си. Аз лично дори не знаех коя съм, докато не започнах своето духовно търсене в живота.

Така че нека да прогоним онези мисли, които ни правят нещастни, нека да правим неща, които ни харесват, да бъдем с хора, с които можем да се чувстваме приятно.

Луиза Хей (econet)

Още по темата:

*                                                                                           *                                                                           *

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post