Навиците, които крадат от вашето щастие

Колко често чуваме думата „проблем“? Колко често казваме думата „проблем“? Ние сами произнасяме тази дума. Чуваме я от наши познати, приятели, роднини, колеги.

Чуваме го, когато се возим в градския транспорт, когато отидем до магазина. Чуваме я, включвайки телевизора. Проблемът е нещо, което все още не сме се научили да понасяме, нещо, което ни събаря емоционално и изглежда почти невъзможно или изключително трудно за разрешаване. Останалото са задачи.

ПРОБЛЕМ срещу ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

1. Навикът да правиш всичко невъзможно

Тук не става въпрос за поставяне на големи цели, а за навика да избираш да бъдеш неподатлив. Логично е да се запитате: „Каква част от себе си ще загубя, ако го позволя? Каква стойност ще загубя в живота си? Кой вече не мога да бъда? Какво е наистина важно за мен в настоящето?

Пример: ако състоянието на лекота е важно за мен и разрешимостта е свързана с повишено натоварване, което зачерква лекотата от живота, тогава, разбира се, аз избирам да поддържам лекота и, следователно, текущото състояние на нещата. Важно е да видите как да внедрите лекота в новото.

2. Навикът да бъдеш нещастен

Най-високата степен е абсолютна фрустрация, когато в тиха паника нищо не вдъхновява, нищо не се вижда като правилно, няма нужда от това, което е имало смисъл преди появата на това състояние и ще го намери след това, като че ли е мини-изключване от живота и от своя център. Често това е снизхождение да не промените живота или липсата на необходимото ниво на енергия.

Но ако енергията се възстановява от налични неща: сън, храна, физическа активност, тогава въпросите от параграф 1 + редовно обръщане към положителното са приложими към нещастието.

В крайна сметка си признайте, че ви е приятно да бъдете нещастни и разберете какво ви дава това. И ако сте уморени, просто спрете.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!