„Никога не се връщайте там, където някога сте били предадени“!

„Ако станеш лош за някого, това означава, че за този човек са направени много добрини“, Лев Толстой.

Краткостта, както знаем, е сестрата на таланта. Понякога можете да извлечете толкова много мъдрост от един цитат, че той може да повдигне настроението ви, да разсее съмненията и да ви мотивира към действие. А понякога точната фраза в точния момент може дори да промени живота ви…

„Ако успееш да излъжеш един човек, това не означава, че той е глупак, това означава, че са ти се доверили повече, отколкото заслужаваш“ – Чарлз Буковски.

„Когато бях на 5 години, майка ми винаги ми казваше, че най-важното нещо в живота е да съм щастлив. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана като порасна. Написах „щастлив“. Те ми казаха: „Ти не разбра задачата“, а аз отговорих: „Ви не разбрахте живота“, Джон Ленън.

„Истинският приятел е човек, който ще ти каже всичко, което мисли за теб и ще каже на всички, че си прекрасен човек“, Омар Хаям.

„Виновният не винаги иска прошка. Този, който цени връзките, иска прошка“, Ерих Мария Ремарк.

„Ние обичаме само веднъж в живота и след това търсим само онези, които са подобни“, Сергей Есенин.

„Велик не е този, който никога не е паднал, но е велик този, който е паднал и е станал!“ – Конфуций.

„Симпатията е, когато харесваш външния вид, влюбването е, когато харесваш външния вид и характера, а любовта е, когато харесваш дори недостатъците“, Антоан дьо Сент-Екзюпери.

„Когато нещата станат трудни, винаги си напомняйте, че ако се откажете, нещата няма да се подобрят.“ – Майк Тайсън.

„В падащ самолет няма атеисти“, Михаил Задорнов.

„Ако искате да опознаете един човек, не слушайте какво казват другите за него, слушайте какво казва той за другите“, Уди Алън.

„Във всяко тъжно и беззащитно есенно листо бие треперещо сърце на цъфтяща пролет“ – Пьотр Квятковски.

„Научи се да цениш някой, който не може да живее без теб, и не преследвай някой, който е щастлив без теб!“ – Габриел Гарсия Маркес.

„Танцувай, сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те чува. Обичай така, сякаш никога не си бил предаван, и живей така, сякаш земята е рай.” Марк Твен.

„Ако станеш лош за някого, това означава, че за този човек е направено много добро“, Лев Толстой.

„В младостта си търсим красиво тяло – през годините търсим сродна душа“, Михаил Жванецки.

„Колкото и силна да е една жена, тя чака мъж, който е по-силен от нея, но не за да ограничи свободата й, а за да й даде правото да бъде слаба“, Анджелина Джоли.

„Колкото по-малко време ви остава, толкова повече искате да бъдете себе си, без да улеснявате живота на никого“, Мерил Стрийп.

„Не бива да се връщате при предателите. Никога. Хапете лактите си, дъвчете земя, но не се връщайте там, където някога сте били предадени”, Жан Рено.