Направете това и правилният човек ще се появи в живота ви

„Обградете се само с онези хора, които ще ви издигат по-високо. Просто животът вече е пълен с онези, които искат да ви повлекат надолу“, Джордж Клуни.

Появата на правилния човек в живота е събитие от голямо значение. Не е изненадващо, че като надценяваме важността на срещата с такъв човек, ние само я отлагаме. И обратно, като намалим важността, получаваме това, което искаме. Понякога съдбата на цял етап от живота ни може да зависи от една среща, обаждане или дори съобщение.

Мисля, че ако започнеш да разплиташ плетеницата на всеки голям или малък успех, тогава една от нишките ще доведе до най-точния човек, с когото е започнало всичко. И е възможно такива хора да са били няколко.

Във всеки случай, всеки от тези хора осигури достъп до ресурсите, необходими за постигане на желаната цел. Тези ресурси могат да бъдат ценен съвет или услуга или може би този човек е предоставил финансова подкрепа. Възможно е също такъв човек просто да е събудил вътрешни ресурси в нас чрез вяра и духовна подкрепа. В случая той стана ментор за нас. И ако правилният човек е станал наш партньор в живота, тогава той самият се е превърнал в неизчерпаем източник на жизненоважни ресурси под формата на любов, грижа и уважение.

Има голям брой подходи и начини да мислим правилно за целта, към която се стремим. Целта трябва да е положителна, да може да се провери от опита и да бъде в правилния контекст. И също така дръжте нещата под личен контрол. Тези принципи са добре известни в НЛП. Освен това, когато визуализирате, трябва да се видите отвън, постигайки резултати.

Има обаче съществен момент, който значително влияе върху изпълнението на плана. Става дума за отговор на въпроса: „Направили ли сме други хора част от нашата цел?“

Тук бих препоръчал още веднъж да преразгледаме как мислим за нашата цел и да направим промени в изображенията. Кой ще бъде с нас, когато постигнем целта си? И кой ще помогне на междинните етапи? Нека образите на тези хора се появят там. Дори ако тези хора все още не са ни познати. Но ако оставим място за тях в тези вътрешни образи, тогава те непременно ще се появят в реалността.

Сега искам да засегна малко по-подробно темата за това как другите хора са представени в нашия вътрешен свят. Основният инструмент тук е работата със социалната панорама, открита от холандските писатели Л. Деркс и Й. Холандер. Нашата социална панорама съдържа кодирани образи на всички хора, които са били, са или ще бъдат в живота ни. Най-шокиращото откритие беше, че промяната на вътрешните кодове на другите хора в социалната ни панорама води до промени в реалния живот.

Преди да премина към технологиите, искам да уточня, че социалната панорама представлява пространството около нас с радиус от около шест метра. Съдържа изображения на най-значимите хора в живота ни.

Описание на техниката „Как да привлечете правилния човек в живота си?“

1. Важна цел. Помислете за най-важната си цел в момента. Уверете се, че представлява това, което искате да получите, а не това, от което искате да избягате. Проверете също дали можете да го видите, чуете или представите под формата на филм със себе си в главната роля. Този филм кара ли ви да се чувствате добре? Направете филма за себе си неустоим, добавете специални ефекти: осветление, фон, рамка.

Помислете за факта, че целта се реализира на определено място в точно определено време. Вижте дали животът ви ще бъде по-щастлив, ако погледнете бъдещето през очите на себе си от неустоимия филм?

2. Основен ресурс. Кой е най-важният ресурс, от който се нуждаете, за да направите завладяващ филм за вас да стане реалност? Изберете един ресурс, който според закона на Парето 20-80 ще осигури 80% от вашия резултат.

3.Социална панорама. Къде се намира представянето на този ресурс във вашата социална панорама? Огледайте се – ресурсът може да е над, под и зад гърба ви. Забележете под каква форма е представен там.

4. Правилният човек. Представете си, че от изображението на ресурса излиза стрелка, в края на която скоро ще се появи изображението на човека, от който се нуждаете. Забележете къде и на какво разстояние от вас се появи това изображение на желания човек.

5. Установяване на взаимоотношения. Поканете този важен човек да заеме място във вашата социална панорама. Определете условията, при които той ще се съгласи да направи това. Какво ще трябва да направите или да му дадете в замяна?

Вижте на дланите си символ на подарък за правилния човек. Дайте му този подарък. Станете този човек и приемете подаръка от вас от неговата позиция. Като сте на негово място, направете си подарък в замяна – може би това ще бъде същият ресурс или може би нещо друго. Станете отново себе си и приемете подаръка в замяна. Благодарете им и попитайте кога се очаква да се срещнете в реалността.

6. Изследване на препятствия. Запитайте се дали има част от вас, която се съпротивлява на факта, че искате да привлечете правилния човек в живота си? Има ли вътрешни или външни пречки за това?

В заключение бих искал да ви напомня презумпцията на НЛП, че „Вселената е безкрайно добра и пълна с ресурси“. Хората, от които се нуждаем, ходят по тази земя и се появяват, когато наистина имаме нужда. Те идват, когато наистина сме готови да преминем към нов етап от живота. Възможно е ние самите да станем такъв необходим човек за някой, който се нуждае от него в момента.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!