сб. апр. 20th, 2024

Подсъзнанието: Изберете сами дали то да е ваш защитник или ваш враг!

7c0c325448945d7c08f790d8a7310e07Смятате ли, че Вселената е най-голямата мистерия? Не! Най-голямата мистерия е човешкият мозък. Ние влагаме  в него толкова много информация, че дори не се замисляме  в какво ще се превърне  тази информация: в наш враг или в наш приятел.  Нашите Мисли – Това е прогресия.

Случва се лошо събитие в живота ви – залагате го в подсъзнанието си веднъж. После си спомняте за него пак – в подсъзнанието ви   вече е два пъти. След това отново, а  в подсъзнанието е вече четири пъти. За пореден път  си спомняте  – и в подсъзнанието ви вече са се подредили шестнадесет семенца на тъгата. Не си играйте с мозъка, той не знае мярка, не знае какво е жалост.

И рано или късно всички семенца покълват и вие ще трябва да  съберете своята  реколта.  Не случайно се казва, че каквото посееш, това и ще пожънеш. Но ние не се замисляме за това, че най-добре израстват в нас нашите мисли. Една постъпка – един зародиш. Една мисъл може да роди хиляди семенца. Спомени за мозъка, на които той реагира.

И реагира праволинейно: мисли си за  това човекът, значи той го иска. И подсъзнанието с удоволствие дава това, което иска неговият господар. Но той е негов господар до определен момент. След което човекът се превръща в храна за подсъзнанието. Човекът става роб на собственото си негативо подсъзнание. Външните положителни фактори вече не могат да му влияят, той изцяло е попаднал под властта на негативното мислене. Човек вече не може да вижда красотата, това просто не му  го позволява негативността – поле с  милиарди негативни растения.

А може ли един кълн на радост да повлияе на цяло поле с негативни растения? Не! Вие дори няма да го забележите. Но моят съвет към вас е да  започнете веднага да засаждате, да поливате и да се грижите за позитивните кълнове. И ще дойде време, когато те ще са повече от негативните, и те ще ви дадат сили да бъдете щастливи.

Забивайте негативните мисли като пирони в стената на миналото. Минало не съществува. Има минали факти. Да, вие няма да забравите лошата случка,  но тя няма да ви гризе днес. Това ще е само  аритметичен  факт от биографията. Било и … отминало.

Днес вече  няма да е така, днес ще бъде по-добре, много по-добре. Вие сте станали по-силни от този опит, и следователно няма да позволите това да се случи в живота ви отново. Но това работи само ако започнете да отглеждате в  плодородната почва на подсъзнанието си позитивни мисли.

Започнете още сега! Започнете да мислите за доброто. В началото, дори и насила. Спомняйте си отново и отново щастливите ситуации, в който сте попадали, преживявайте ги отново и отново в подробности: с  цвят, с аромати, с всички щрихи и детайли.

Визуализирайте. Забравете своето негативно мислене! Говорете на глас! Четете като мантра. Всичко непременно ще се подобри. Освен вас  никой и никаква сила не може да ви направи щастливи!

Бъдете щастливи!

Виктория Щелмах

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post