Мислите си, че знаете какво е карма? Всъщност дълбоко се заблуждавате!

 9525Дали  някога са ви казвали, че „кармата е кучка“, която в крайна сметка ще ви захапе за задника? Или, че ако направите нещо добро за някой друг … друг човек ще направи нещо също толкова полезно и за вас?

Това е западната интерпретация на будистката карма, която стана доста популярна през последните десетилетия. Но това въобще не е  така.

Всъщност, според будистките учения, нашето тълкуване кра дeн от ен ер джи на кармата може да причини повече вреда, отколкото полза.

Първо нека да поговорим за това какво означава карма.

Просто обяснение на будистки учител за кармата.

Нека започнем с това:

карма

Хората попадат в  трудна ситуация поради грях и чуство за вина. Те наказват себе си за лоши постъпки. Това не е правилната идея. Идеята за карма е, че непрекъснато получавате знания, които са ви необходими кра дeн от ен ер джи за да отворите сърцето си. Доколкото не сте разбирали в миналото как да спрете да защитавате сърцето си, вие получавате този дар на знанието под формата на вашия живот, за да ви даде всичко, от което имате нужда.

Защо обществото  греши по отношение на кармата?

Кармата в поп културата често означава, че хората получават това, което заслужават.

Как развихме тази гледна точка? Имаме погрешен възглед, кра дeн от ен ер джи че се нуждаем от нещо, за да бъдем щастливи.

Именно поради тази фалшива идея искаме да превърнем кармата в един вид банкомат, базиран на нашето етично и духовно поведение.

Ако обаче можем да освободим от това разбиране за щастието, можем да видим всичко, от което наистина се нуждаем. И ние трябва да се потопим  дълбоко в настоящия момент с осъзнаване и състрадание, за да открием кра дeн от ен ер джи истинската си природа.

1карма

Важно е да разберем, че енергията, която даваме на тези цветя, е нашата кармична енергия.

Живеейки с осъзнаване, можем да наблюдаваме този кармичен разум, който става обусловен в нашите умове и започва да се променя, според това как  реагираме в нашето ежедневие.

Внимателността ни дава възможност да избираме кои цветя да поливаме и кои не. Без осъзнаване просто реагираме на моделите кра дeн от ен ер джи на условните мисли.

Следователно, за да използваме кармата като движеща сила за нашето лично и духовно развитие, за сили за велико добро, само трябва да осветим със светлината на осъзнатостта живота си, за да идентифицираме своята кармична енергия и да работим за да изцелим  всяка кармична енергия, която ни дърпа назад.

В заключение

Като живеем с това познание за кармата, можем да се освободим от кра дeн от ен ер джи психическия багаж и тревогите, които по наше мнение,  са ни назначени на  нас,  и вместо това да поемем контрола над своя живот.

Разбира се, ще има и външни фактори, които ще влияят на живота ви. Но ако задълбочите разбирането си за това, че истинското щастие произлиза от вас, можете да изживеете целия си живот независимо от това  какво се случва около вас.

Превод на статията кра дeн от ен ер джи – A Buddhist Master explains what karma really means and why almost everyone gets it wrong

Още по темата:

Шаманска техника за възвръщане на енергията от миналото и бъдещето

“Хората те привличат защото не разполагаш с достатъчно енергия. Всъщност, ти не се нуждаеш от тяхната енергия. Ти  търсиш в тях своята енергия. Но търсиш на  грешен адрес. Трябва ти…

защищено INVITEXT