пт. апр. 26th, 2024

Кои планети от Слънчевата система влияят върху съдбата на човека?

f44997cb312b542bbd55c895274ee230_XL

Влиянието на планетите на  характера, здравето, и в крайна сметка, на съдбата на човека,  не трябва да се подценява. Основно  значение имат небесните тела, които сериозно ни въздействат, а това, разбира се, са Луната и Слънцето.

Астрологията се счита за   една от най-древните науки. Твърди се, че първият личен хороскоп е направен  в  пети век пр. Хр.  А  сега много хора все още вярват в астрологията и влиянието на  планетите.

Слънцето и Луната

Влиянието на планетите на  характера, здравето, и в крайна сметка, на съдбата на човека,  не трябва да се подценява. Основно  значение имат небесните тела, които сериозно ни въздействат, а това, разбира се, са Луната и Слънцето. Влиянието на другите планети е много по-слабо.

Именно  Слънцето и Луната дефинират мъжкото и женското начало в хората.  Слънцето е източник на енергия, която ни трябва за да живеем. Местоположение на светилото  ни кара да избираме посоката, в която да вървим, да  изграждаме връзки за да постигнем нещо. Слънцето ни дава един или друг темперамент,  определя нашето поведение в семейството, в обществения живот.IMG_0070

Що се отнася до Луната, тя символизира подсъзнанието. Луната, местоположението и силата и сформират  нашата способност да се разпореждаме с това, което ни е дало Слънцето. Също така в зоната на влияние на Луната са нашата емоционална страна, чувствителност, интуитивни качества.

Власт и сила

Влиянието на планетите върху съдбата на човека е много разнообразно. Така например, Меркурий управлява тези наши силни страни, които сме получили при раждането. От позицията на планетата в момента на появата на човека на земята, зависи  начинът, по който възприема света, както и степента на развитие на основните сетива – обоняние, слух, зрение, вкус и осезание.

Венера насочва желанията и чувствата. Местоположението на  Венера е пряко свързано с отношението на човека към семейните връзки, любов,  секс. Също така от  нивото на въздействие на планетата зависят  приоритетите – когато, например, сексът е по-важен от любовта.

Продължаваме. Юпитер, Марс, Сатурн. Влиянието на планетите се простира върху връзката на човека със  света около него. Поведението на тези планети в наталната карта пряко засяга взаимоотношенията с другите,  нивото на социална адаптация и способността да се приспособява към обстоятелствата.

Юпитер е  планетата на късмета и щедростта. Тези, които са под влиянието на Юпитер се отличават с  арогантност, обичат да  спорят и обикновено се държат ярко, провокативно, екстравагантно. В същото време те са склонни към принципност, спазване на правилата и не  понасят чужди мнения.

Сатурн  контролира зоната на отговорността, властта и дисциплината. Именно  тази планета определя работните ни качество, развивайки у нас   отговорност, търпение, надеждност.

Способността да издържаме  на превратностите на съдбата, да не се предаваме  – също е  Сатурн. В древни времена Сатурн се е считал за най-мрачна планета, тъй като не е имал нежния блясък на Венера, червения цвят на Марс и яркостта на Юпитер. По-късно се оказва, че Сатурн е многоцветна планета, което означава , че всъщност е  най-интересната.

От силата на Марс зависят нашите желания, страст към действие. Марс е  мъжка планета, тя ръководи сексуалната страст и потентността. Впрочем,  тя влияе и на жените – на  способността им да се отстояват. Всички конфликти, степента на смелост –  също са от Марс.

Интуиция  и гениалност

Уран, Нептун и Плутон са отговорни за личните пристрастия, показвайки към какво конкретно е склонен човек. Уран ни дава творчески качества,  активност, сила.

Територията на Нептун – това е  интуиция и онова, което наричаме свръхестествени способности. Разбиране на реалността, приемането и,  разумна оценка на ситуацията – също е Нептун. Силното влияние на планетата генерира талант да изчисляваме стъпките си напред във времето, възможността да подлагаме на внимателен и верен анализ всяка, дори и най-трудната ситуация, и най-важното,  да виждаме цялата картина.

Плутон също така определя и интереса на човек към  промени. Революционните промени, нарушаване на традициите и стереотипите – също са „заслуги“ на Плутон.

За всички изненади в живота ни отговаря най-невероятната планета – Уран. Учените, реформаторите, истинските гении – всички те са „клиенти“ на Уран.

Човек, в  картата на който е силен Уран, се отличава с мощна жажда за свобода, както и с необходимостта да се откроява от тълпата. Тези хора могат да изглеждат ексцентрични, да предизвикват полярни мнения, но в крайна сметка те откриват нови закони на Вселената и ускоряват прогреса.

Така че  влиянието на планетите върху хората – е една много интересна наука, разбира се, ако вярвате в нея.

Още по темата:

Жребият на Съдбата

В  древни времена имало земи, известни със своя мъдър владетел. При него, някога бедните земи, опустошени от нападения, много скоро започнали да процъфтяват. Освен с мъдростта си владетелят на тези…

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post