Д-р Сергей Бубновски: Боли ви гръбначния стълб? Откажете се от компресите и се заемете с гимнастика! (видео)

Докторът на медицинските науки, професор и телевизионен водещ Сергей Бубновски, след автомобилна катастрофа ходи на патерици цели 27 години. И прави невероятното! Изправя се на крака. Благодарение на разработената от него система за възстановяване. Не си е позволил да се отпусне, искал да живее пълноценен живот. И това при особено тежка патология и няколко сложни операции!

И днес, на своите приеми, Сергей Бубуновски буквално кра дeн от ен ер джи преобръща мисленето на своите пациенти. Мислите, че ви боли гръбначния стълб? – Нищо подобно, там няма болка – казва професорът. Но състоянието на стълба на живота пряко влияе на човешкото здраве, казва Сергей Бубновски и предлага собствено решение на този проблем.

Здравето  на гръбначния стълб

– Сергей Михайлович, вие имате различен от традиционния поглед върху лечението на гръбначния стълб …

– Просто трябва да се кра дeн от ен ер джи разбере една важна позиция: гръбначния стълб не е просто набор от кости и хрущяли, прешлени и дискове. Това е крепост, вътре в нея се крие гръбначния мозък на централната нервна система. И червеният костен мозък, който произвежда червени кръвни клетки, е отговорен за имунитета и хемоглобина. Всяко гръбначно нараняване води до непоправими разрушения в тази крепост.

Ето защо аз съм против спиналната хирургия, например при кра дeн от ен ер джи херния на междупрешленните  дискове. Въпреки, че те отдавна са станали стандарт в нашия медицински свят. Но е доказано (и не е казано първо от мен), че хернията на гръбначния стълб не засяга гръбначните нерви, тъй като самият междупрешленен диск е под изхода на коренчетата на гръбначния мозък. Това – като първо.

Второ. Костите на хрущяла не болят. И нервите на гръбначния мозък също не болят, кра дeн от ен ер джи защото те нямат болкови рецептори. А болкови  рецептори имат (главно) само мускулите, сухожилията, връзките … Заключение? Диагнозата „Хернията,  като причина за болка в гръбначния стълб“ е несъстоятелна.

Но у нас всичко се извършва по схемата: пациентът отива при лекар, лекарят предписва ЯМР, рентген и на базата на тези изследвания се прави диагноза и се предлага план за лечение. Така че лечението предварително   е погрешно! кра дeн от ен ер джи Тъй като дълбоките мускули на средната повърхност на гръбначния стълб не се изследват с никакъв ЯМР. И, за съжаление, това води до катастрофа, наречена „загуба на здравето на гръбначния стълб“.

– Как?

– Мускулите са лечебен фактор. Те доставят храна на дисковете. Доставят храна на органите. Защото вътре в мускулите минават кръвоносни съдове. И точно това обстоятелство често се забравя от терапевтите. Боли ли? Е, кра дeн от ен ер джи казват те, сега ще ви предпишем хапчета за обезболяване… А тези хапчета, между другото (също е доказано!), в 50% от случаите водят до инфаркти и инсулти.

Не помагат хапчетата? Нека да приложим блокада! Ама каква блокада ?! Тя блокира нервната пропускливост, оставяйки човека беззащитен. И най-важното – не дава резултати, не възстановява работоспособността. Води до операции, които автоматично превръщат в хората в инвалиди.

Считам, че кра дeн от ен ер джи главният фактор за здравето на гръбначния стълб са мускулите, през които преминават съдовете и нервите. И ако работите правилно с тези мускули, можете да постигнете отлични резултати.

Много предлагат бягане. Това е добро аеробно натоварване за здрави хора със здрави стави. За които умеят да подготвят тези стави за бягане. Бягащи правилно – в добри обувки; умеещи да контролират пулса преди бягането, след бягането … кра дeн от ен ер джи Кой от вас може да си контролира пулса? Обули маратонки – и започнали да бягат! После ставите болят, гръбначният стълб боли, появява се херния … Но пък сърцето е здраво, нали? (усмихва се).

Мнозина сега практикуват йога. Всичко изглежда страхотно: мускулното разтягане е много важен фактор за здравето. Но как да се разтягат, ако имате артроза, херния на гръбначния стълб, болят ви коленете? Дори ако кра дeн от ен ер джи работите с половин сили, можете да увредите мускулите. А ако е  с половината сила – тогава какъв е смисълът на тази йога?

– Какво можете да предложите?

– За да се отървете от болката в гръбначния стълб, да възстановите здравето си, първо трябва да се обърнете към център за кинезитерапия и да проведете мултифункционална мускулно-сухожилна диагностика. Същата тази диагностика, която трябва да се добави към кра дeн от ен ер джи ЯМР и  рентгена. Аз не съм против тези изследвани по принцип, но просто не са достатъчни! Трябва да разберете: можете ли да се навеждате или не? Можете ли да правите лицеви опори или не.

Аз деля гръбнака на три части. Точно така, както и цялото тяло.

„Първи етаж“ – краката. Краката са отговорни за лумбалната (поясната) част на гръбнака. Това означава, че човек (ако има кра дeн от ен ер джи здрави стави) може да кляка, за да подобри кръвоснабдяването на този участък и тазовите органи – простатата при мъжете, и разни неща на матката при жените. Защото именно липсата на кръвен поток на този „етаж“ води до миома, простатит и ендометриоза.

„Вторият етаж“ – туловището. Мускулите на гърба и гърдите. Аз предлагам упражнения за пресата: лежите по гръб, повдигате и сваляте краката си. Задължително е кра дeн от ен ер джи като издишате, да го правите така, енергично, силно: „Ха !!!!“. Защото така се  намалява вътрекоремното, вътрегръдното и вътречерепното налягане.

Да, човек често прави гимнастика, но няма резултат: пак се чувства зле! Хората идват на нашите занятия с налягане 200 на 160, а си тръгват със 160 на 85. Тъй като се учат да работят правилно с дишането, това е изключително важно.

– Аз вероятно повече кра дeн от ен ер джи се отнасям към „третия етаж“ – „офисен плъх“: шията ме боли вечерта, главата… Какъв съвет ще ми дадете, докторе?

– Да подобрите притока на кръв в проблемните зони, в същия този шиен сектор на гръбначния стълб. Обяд, всички са излезли? Ставаш и дори от масата, от стената няколко пъти   се оттласкваш с ръце, като лицеви опори.

А още по-добре – така: Първо клякаш 10 кра дeн от ен ер джи пъти (на издишване, както при всички упражнения!), кръвта вече тече по цялото тяло. После лягаш по гръб и също повдигащ краката, 10 пъти, 10 пъти лицеви. И така: опора – отпива’ глътка вода, отново опора – пак глътка вода … И така по 10-15 минути всеки ден. Това не е трудно, това е удоволствие!

Трябва да помним : животът е движение. Но хората си спомнят кра дeн от ен ер джи това най-често, когато вече са загубили способността си да се движат. И тогава те тичат при лекарите. Но ние може сами да се излекуваме, просто не трябва да бъдете мързеливи, а да работите.

– А докато пациентът с остеохондроза стигне до вас и вашите тренажори, какво бихте го посъветвали?

– Да прочете моята книга „Остеохондрозата не е присъда“, за начинаещи. И да започне да прави кра дeн от ен ер джи упражненията, които препоръчвам там. Правилно да диша. Да се обтрива или да се облива със студена вода -само да не се затопля, да не слага компресите, препоръчвани от бабите, да не носи корсети. И без топли шалчета! Това е вредно. Това влошава циркулацията на кръвта по тялото.

По материали на econet.ru

Бонус Видео

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Д-р Александър Шишонин: кра дeн от ен ер джи Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!

Това е една доста неприятна публикация за традиционната медицина и за задкулисието в съвременното здравеопазване. Московският доктор Александър Шишонин знае как да говори за неща, за които никога няма да…

Още по темата в нашата група:


© 2019 energetika-bg.com All rights кра дeн от ен ер джи reserved!

защищено INVITEXT

2 thoughts on “Д-р Сергей Бубновски: Боли ви гръбначния стълб? Откажете се от компресите и се заемете с гимнастика! (видео)

  1. Само планк, започвате от 20 секунди на ден и на два дена увеличавате с по 5 сек. На 6-ия ден се почива и така докато стигнете до 5 мин.

  2. Проблеми с краката. Трудно подвижни. Тежки. Сковани

Comments are closed.