Най-ужасното нещо е, когато твърде късно осъзнате, че до вас имате не приятел, а враг!

Как да разпознаете фалшивия приятел и този човек до вас, който тайно ви завижда…Фалшивият приятел прилича на сянка – той е с вас само в слънчев ден.

Фалшивият приятел говори само за себе си. И   ви слуша със зле прикрита скука, ако започнете да говорите за проблемите си. Веднага ще изчезне неговият интерес и фалшивият приятел ще си намери спешни задачи. Или просто ще кра дeн от ен ер джи пренебрегне думите ви, изказвайки дежурното съчувствие. Той не се интересува от вашите проблеми и трудности.

Фалшивият приятел винаги се оказва много зает, когато ви е необходима неговата помощ. Неотложни задачи са го притиснали точно сега! Точно в този момент, когато сте го помолили за помощ! Но фалшивият приятел ще иска помощ през цялото време, без да се съобразява с вашите възможности. Той не цени времето кра дeн от ен ер джи ви, не уважава почивката ви. Той може да се обади в пет сутринта само за да излее душата си.

Или ще поиска пари, въпреки че живее финансово по-добре от вас. Или ще поиска да свършите някаква мръсна или скучна работа, просто защото не иска да плати. За свършената работа фалшивият приятел винаги горещо благодари, но никога няма да ви плати или дори да ви почерпи кра дeн от ен ер джи в близкия бар – та нали вие сте приятели!?

Фалшивият приятел се бъзика с вас пред всички. Критикува ви уж на шега. И добавя: „Аз съм му приятел!“ Фалшивият приятел ви разказва всякакви гадости, които другите говорят за вас. Той лично ги е чул! Но по някаква причина не е възразил и не ги е спрял …

Фалшивият приятел обезценява вашите успехи. Или повдига рамене кра дeн от ен ер джи и казва – не е нещо кой знае какво. А знаеш ли едикой си какво е направил? Или казва, че този ваш успех няма да е за дълго. Ще започнете отново да пушите и да напълнявате. А любовта ви е илюзия, която скоро ще се разруши … И ще ви е трудно да сте шеф, защото всички, ама всички  ви мразят!

Фалшивият приятел ви обсъжда кра дeн от ен ер джи зад гърба ви. Разказва на другите за личния ви живот. „Случайно“ разказва тайните, които сте споделили с него. И после невинно подмята: О, аз случайно казах това! Не трябваше ли? Е, съжалявам!

Фалшивият приятел използва вашите запознанства и връзки без ваше знание. И веднага започва да се обзавежда с приятели и да чати със старите ви приятели или да предлага услугите си.

Фалшивият приятел е кра дeн от ен ер джи завистлив. В скръб и тъга, понякога дори може да ви подкрепи – с думи. Той тайно е удовлетворен и се радва на неуспехите ви. Той : „Аз ти Казвах. А в радост и успех той е тъжен и раздразнен. И се стреми да метне една супена лъжица катран в бъчвата ви с мед …

Има много признаци на фалшивия приятел

Той забравя за малките дългове кра дeн от ен ер джи и не връща пари – ами забравил съм, казва той. А за няква дребна услуга, която ви е направил, ще ви припомя всеки ден. Дори и с приятелката или приятеля ви, фалшивият приятел ще започне да флиртува, да, зад гърба ви …

Стойте далече от фалшивия приятел. Стойте далече. Ама много далече!

Автор  – Ан Кириан

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

Още по кра дeн от ен ер джи темата:

„Ако не изпитвате чувство за вина, шантажистът е безсилен!“

кра дeн от ен ер джи

Много от нас живеят така, сякаш съществува 11-та заповед: „Не се ядосвай“ – и 12-та: „Не ядосвай ближния си“, счита авторът на книгата „Емоционалният шантаж“ Сюзън Форърд. И попадат в…

© 2018 nepoznato.energetika-bg. com All rights reserved!

защищено INVITEXT