сб. апр. 20th, 2024

Суеверие? Не! Нещастието е Заразно! Щастието – също!

По-рано хората са избягвали неудачниците, считали са ги за „прокълнати“, и са се старали да нямат работа с тях. И никога не са давали на просяците пари в ръцете; само в чинийката или шапката.

Пазили са се да пипат неудачниците – вярвали са, че те могат да им „откраднат късмета“, а в замяна да им предадат болестите и бедността си.

Това е суеверие! – ще кажете вие. Изследванията на съвременните учени обаче потвърждават факта на „заразността“ на неуспехите.

Можете да получите програма за неуспехи при всеки контакт с депресиран и нещастен човек – дори и с ръкостискане. Защото човек започва несъзнателно да копира емоционалното състояние на другия.

А щастието и радостта се предават по-слабо от депресия, мъка, обида или тревога. Точно както е със здравето: много лесно е да се заразите с грип. И е много трудно, почти невъзможно, да се заразите със здраве.

Ние несъзнателно копираме емоциите на другия човек; нашето подсъзнание контактува с неговото подсъзнание. И дори самотата може да бъде заразна – в присъствието на самотен човек у контролната група също се появява усещане за самота и спад на силите.

Няма мистика – така е устроен всеки човек, той възприема и пропуска чрез себе си състоянието на другите хора, вътрешния им конфликт.

Ако някой приятел постоянно се оплаква от съпруга си и приближаващия развод – съществува риск да се разведете по-бързо от него. Несъзнателно ще излъчвате обидата и болката на приятеля си във вашето семейство.

Взимайки на работа губещ приятел, който се оплаква от „лош късмет и несправедливост“, можете да загубите бизнеса си. Ако общувате с алкохолик и се опитвате да решавате проблемите му, вие също можете да се разболеете от алкохолизъм.

Преди години психиатрите по-често, отколкото други, са се самоубивали. И сега психотерапевтите са изложени на риск от депресия. Нарколозите често страдат от пристрастяване. А добрите хора „спасители“ много често получават „букет“ от проблеми и болести от тези, които спасяват и подкрепят.

Това е жестоката истина на живота. Трябва да сте добри, разбира се. Но да се превърнете в „кошче за душевни отпадъци“ за отрицателните емоции на други хора е много опасно. Само губещият е този, който не решава проблемите си, а само се оплаква и иска.

Самият той не си помръдва пръстите за да си помогне. И постоянно обвинява другите или съдбата. Трябва да сте селективни в комуникацията. И да изберете своя среда. Това е единственият начин да се опазите и да подобрите своето положение и здраве.

esotericblog

© 2018 energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

Благоприятните и опасни дни през ноември 2018 г.: Мисленето е за предпочитане пред високата скорост!

Практически целият ноември за най-активните и действени хора,  може да им се види като месец на изпитания. Вместо стремително движение напред обаче , в повечето ситуации много от нас ще…

Ноември ще е отличен за всички, но 4 зодиакални знака ги очаква невероятен късмет!

Ноември се счита за един от най-мрачните месеци на годината. И това е  разбираемо. Дните стават все по- кратки, времето не е особено приятно, рядко се появява слънцето. Мнозина от…

© 2018 energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post