сб. апр. 20th, 2024

Човекът като генератор на енергия, с която се хранят Боговете!

Ако приемем за аксиома, че човекът е продукт на по-висш Разум, и го разглеждаме като изкуствено създадено същество, можем да определим и целта, поради която Създателят е създал човека.

Това е лесно да се направи, ако се разгледа с каква енергия работи човешкият организъм и за кои органи харчи най-много енергия. Ако определим кой човешки орган изразходва най-много енергия, така ще определим и целта на създаването на разумния човек, т.е. това, което Създателят е заложил в конструкцията.

Най-ценното в растителния свят са плодовете. По същество плодът е репродуктивен орган. Най-ценното нещо в растението е това, че събира най-различни вещества през сезона и ги трупа в плода, за да продължи своя род. Това растението прави, за да съхрани своя вид, най-добрите микроелементи, най-енергоемките вещества – нишесте, захар и др.

Човек яде именно тези плодове. Ако например кокошката събира вещества, които са слабо наситени с енергия – трева и малки животни, то човек яде най-ценното от нея – яйцата и. Ако картофите трупат скорбяла в клубените, за да продължат живота си през следващата година, то човекът яде клубените, а от стъблата и листата не се интересува. Същото е и с ябълките, киви, манго, маракуя и др.

Ако кравата концентрира енергия в телето, човекът получава сирене и масло от този концентрат. Тоест човекът на Земята, като върховно същество, е спряло да яде трева като кравата за да събира разпиляната енергия, а се храни непосредствено с концентрата, т.е. природата му приготвя най-добрата си продукция.

В същото време жертва дори собственото си размножаване. Какво е толкова ценно у човека, че цялата природа на планетата е готова да му даде бъдещото си потомство, себе си и живота?

Ако разгледаме къде човек използва основната си енергия, отговорът на този въпрос се намира много бързо. Една малка част от получената енергия човек изразходва за отопление.

Тъй като човек е топлокръвно същество, поддържането на телесната температура е важен физиологичен процес. Друга част от енергията си човек изразходва за работата на мускулите и прочее физиология. Но най-големият разход на енергия се пада на работата на мозъка. Това означава, че мозъчната дейност гълта най-много енергия.

Ако разгледаме този проблем в световен мащаб, т.е. природата в комбинация с човека, това води до интересна картина. Всичко на планетата Земя работи на слънчева енергия. Растенията събират тази енергия с листата си и я концентрират в плода.

Плодовете ги ядат животните и правят още по-концентриран продукт. Това са месо, мляко, яйца. След това човек яде бъркани яйца, печена пържола, сирене и получава най-добрия концентрат. След като получи концентрата, той генерира мисли, чувства и емоции с помощта на мозъка.

Разбира се, цялата тази система започва със Слънцето, слънчевата енергия, светлината, т.е. светлината минава през биосферата на планетата и се превръща в мисли и емоции, а мислите и емоциите вече не изчезват и формират ноосферата. По Вернадски.

Според всичко казано до тук, може да се окаже, че човекът е върхът на генератора за преобразуване на слънчевата енергия в енергия на мисли и чувства. И цялата система, съчетана с планетата и Слънцето, е създадена за този генератор. А мислите и чувствата му са продукт, заради който е създадена цялата система.

Очевидно тази енергия е много ценна, тъй като заради нея е било необходимо да се построи такава голяма ферма. Жалко е, че някои хора имат мисли и чувства, подобни на изпражнения, затова следете чистотата на мислите си и излъчваните емоции, това може да е много важно. Тъй като във фермата понякога се прибира реколтата!

Не случайно в Индия се считат за най-ценни хората – брамини, които могат да изпадат в божествен екстаз. Ведите казват, че в същото време те отделят най-сладкия нектар от енергия, консумиран от боговете.

А онези, които постоянно скърбят или се гневят, отделят горчива ектоплазма, с която се хранят демоните. Така че трябва да се замислим сериозно за това, кого всъщност храним.

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post