чт. апр. 18th, 2024

Тъмните дни през декември 2019 г.: Слънцестоене, затъмнение, Новолуние

Не всички дни от последния месец на текущата година ще бъдат благоприятни и успешни. Астролозите разграничават така наречените тъмни дни, в които късметът може да се отвърне от вас, но могат да се появят и нови възможности.

Става дума за слънцестоенето, затъмнението и Новолунието, които в календара за декември 2019 г. са се съсредоточили в края на месеца.

Ако нещо внезапно се обърка, не започвайте да биете тревога и да отменяте всичките си планове. Запазете спокойствие и останете верни на принципите си.

Слънцестоене на 22 декември

22-ри ще бъде наистина най-мрачният ден на 2019 г., защото тогава ще настъпи зимното слънцестоене: Слънцето ще бъде възможно най-ниско над хоризонта в Северното полукълбо. Това ще бъдат най-краткият ден и най-дългата нощ в годината.

Експертите смятат, че в този ден си струва да запазите активността си и повече време да бъдете навън. Експертите в областта на биоенергията също препоръчват да не зарязвате работата и да не пренебрегвате важни въпроси. Ще бъде неделя, затова мнозина на 22-ри ще мързелуват. По-добре е да се занимавате с домакински работи и да се разхождате.

Това е ден на силата, тъй като се очаква изблик на позитивна енергия. Поради това ще се получи известен контраст: денят е твърде кратък, за да има време да се свършат много неща, но енергията предразполага.

Обреди срещу мързел и апатия ще ви помогнат да намерите сили в себе си, за да комбинирате правилно релаксацията с подходяща дейност. В този ден можете да започнете подготовка за коледно -новогодишните празници, да украсите дома си: такива промени ще бъдат много полезни енергийно.

Затъмнение и Новолуние на 26 декември

Затъмнението на Слънцето винаги се случва в Новолуние, но този път новата Луна ще бъде много важна, защото в този ден тя е в Козирог. Подобна комбинация в астрологията далеч не е най-добрата, защото Новолунието изисква активност, а присъствието на Луната в този Знак не го предвещава. Очаква се 26-ият ден да бъде вял, в който е по-добре да не се поддавате на апатия, да не се затваряте в себе си и да се движите повече.

Що се отнася до затъмнението, то ще е пръстеновидно, когато Луната е вътре в слънчевия диск поради голямото разстояние от Земята. От такова затъмнение има сянка, но тя може да се види само с помощта на специално оборудване.

По време на такива затъмнения се активизират всички най-мрачни черти на нашия характер: алчност, гняв, отмъщение, хитрост, лицемерие. Внимавайте за нови познанства и разговори с хора, които не познавате достатъчно добре. Въпреки цялата опасност от този ден, в Новолуние е добре да започнете нови неща, да се отървете от излишното. Това означава, че в този ден можете да придобиете добро настроение за Нова година. Ще бъде четвъртък, така че вечерта на този работен ден може да бъде посветена на подготовката за празниците.

източник esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Магическата Мудра Ушас, която зарежда с енергия, регулира хормоните и ви прави привлекателни за другия пол!

Всяка фигура, направена с пръстите на ръцете, преразпределя енергията в определени части на тялото, в органи и системи. Днес ще ви представим една невероятно полезна мудра)) Със сигурност вече сте…

Тези тревожни сигнали показват, че сте под силното влияние на негативна енергия!

Предлагаме ви да се запознаете с 10 симптома, които показват, че в тялото ви може да се е натрупала  твърде много вредна енергия. Защото негативизъм ни заобикаля навсякъде, а чувствителните…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post