Защо е опасно да се обсъждат хората. Молбата на Айнщайн

Ако ви разпитват за някой човек, трябва да помните, че думите ви ще бъдат предадени на този човек. Заради това обикновено питат. И тук всичко зависи от това кой задава въпросите.

Ако не сте сигурни в чистотата на мислите и коректността на този, с когото обсъждате другия, по-добре е да не казвате нищо. Изразете изненада, хванете се за джоба си и извикайте „Изгубих си портфейла“, кра дeн от ен ер джи изтичайте от стаята или приключете телефонния разговор …

А ако напишете мнението си за човек, незабавно ще препратят вашите думи на него. Най-често  се случва точно това. Може би не сте против такова нещо? Може би искате шефът ви да знае, че е тъп задник. А свекървата или тъщата е тъпа овца. А приятелката ви е смотанячка.

Ако искате това, ами пишете. А ако не кра дeн от ен ер джи искате, повярвайте на големия ми опит. Всичко, което сте написали, рано или късно, ще бъде прочетено от този, за когото сте говорили безпристрастно. И ще възникне конфликт.

И още – всичките ви думи могат да се изкривят и предадат с друго значение. Дори ако казвате само добри неща.

Алберт Айнщайн е бил умен човек, нали? Точно той казва: всички добри думи за някого ще превърнат кра дeн от ен ер джи в лоши. Това е толкова просто, колкото E = mc на квадрат, дори по-просто. Кажете, че приятелят ви обича жена си и винаги се съобразява с нейното мнение – те ще предадат, че сте казали, че е под чехъл.

Ще кажете, че познатият ви има добър характер и той лесно се разбира с хората – те ще предадат, че сте нарекли вашия познат подъл ласкател, кра дeн от ен ер джи който постига всичко, като мами доверието на хората.

А ако откажете да обсъдите някого, ще кажат това: „той не искаше да говори за теб, озлоби се, когато чу името ти. И дори отказа да каже поне една добра дума за теб!“

Затова гениалният учен Айнщайн пише: ако някой знае как да се отговаря на подобни въпроси, ще съм страшно благодарен за съвета! До този извод кра дeн от ен ер джи блестящият учен Айнщайн достига след неприятни ситуации и предаването на думите му в изкривена форма. Така са постъпвали журналистите с него. И всеки може да направи това с вас.

Следователно трябва незабавно да прехвърлите разговора на друга тема или да го спрете под благовиден предлог. Че къщата ви гори или чувате гласове от космоса – всичко, за което можете да се сетите, за да прекъснете кра дeн от ен ер джи такъв разговор. Това не е лъжа, а военен трик, допустимо е. Защото се опитват да ви хванат в капан като мамут. И вие сте на път да попаднете в него.

Не обсъждайте други хора с тези, на които не се доверявате абсолютно. Дори тези, на които имаме доверие, могат да изкривят думите ни. А непознати и слабопознати определено ще предадат всичко. Точно поради това обикновено кра дeн от ен ер джи разпитват …

Анна Кирянова

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Психологът Даниъл Канеман: „Никога не се доверявайте на своята интуиция, ако не отговорите „Да“ на тези 3 въпроса“

Психологът Даниъл Канеман: „Никога не се доверявайте на своята интуиция, ако не отговорите „Да“ на тези 3 въпроса“

Как се отнасяме към собствените си инстинкти, към това, което обикновено наричаме интуиция? Какви са те всъщност – квинтесенцията на цялата ни мъдрост и опит или проявата на мързел и…

кра дeн от ен ер джи

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT