ср. фев. 28th, 2024

Физици: Част от вашето съзнание ще живее вечно след физическата смърт

Традиционно науката отхвърля душата като обект на човешката вяра или я свежда до психологическата концепция, която формира нашето познание за наблюдавания природен свят.

Но ново разбиране за съзнанието оспорва това твърдение. Според теорията съзнанието идва от микротръбички в мозъчните клетки (неврони), които са места за квантова обработка.

Според д-р Хамероф от университета в Аризона и британския физик сър Роджър Пенросен, когато сърцето спре да бие, кръвта спира да тече и микротръбичките губят квантовото си състояние, квантовата информация в микротръбичките не се разрушава.

Така че това може ли да обясни околосмъртните преживявания или идеята за вечността на нашето съзнание?:

Квантовата информация в микротръбичките не се разрушава, тя не може да бъде унищожена, а просто се разпространява и разсейва във Вселената. Може би квантовата информация може да съществува извън тялото, може би безкрайно дълго, като душа”, казва той.

Те твърдят, че нашият опит на съзнанието е резултат от ефектите на квантовата гравитация в тези микротръбички и тази теория те наричат ​​Оркестрирана обективна редукция (Orch-OR).

По този начин се смята, че нашите души са нещо повече от взаимодействието на невроните в мозъка. Всъщност те са създадени от самата тъкан на Вселената и може би са съществували от незапомнени времена.

Така че, да, има част от вашето съзнание, която е нематериална и ще живее след смъртта на вашето физическо тяло.

 

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post