пт. апр. 19th, 2024

С. Лазарев: Всичко, което обикнете повече от Бог, ще ви бъде отнето и унищожено

Преди няколко месеца ми позвъни мой пациент, с когото се занимавах дълго време, и сподели: той има чувството, че няма да доживее до другия ден.

Погледнах полето му и наистина видях смъртта там.

Женен е от 15 години. През всичките тези години съпругата му, както се казва, пиела кръвта му. Наскоро  срещнал друга жена, съпругата му отива в командировка и в продължение на една седмица те живеели заедно с тази жена в пълна идилия, наслаждавайки се на покоя. Не веднъж го предупреждавах, че е невероятно ревнив, защото поставя жена си и семейството си над Бог.

Седмица му била достатъчна, за да се пристрасти към земното щастие и вътрешно да се отрече от Бог до смъртно ниво.

За вас стабилна връзка с всяка жена е смъртоносна – обяснявам му на приема. „Вие оцелявате само защото Бог ви е дал упорита съпруга. Молете се да обичате Бог повече от жените и проспериращото си семейство. Премахнете онова „лепило“, с което сте залепили душата си за земното.

Помолете Бог за прошка за всички моменти на ревност, негодувание, осъждане на жените. И помнете, че способността да бъдем щастливи е, първо, любов към Бога и стремеж към Него, и второ, приемане на всичко, което ни се случва, дадено от Бог, без агресия срещу другите или срещу нас самите, а само с любов и благодарност. Сега, моля, поканете жена си, аз ще говоря с нея“.

Младата жена ме гледаше с очакване.

„Представете си ситуация“, казвам й аз. – Душата на момичето е готова да постави младежа и семейството над Бог. Тя обича младия мъж, той обича нея и те искат да се оженят. Колкото по-стабилни са семейните отношения, толкова по-бързо душата ще се прилепи към земното и толкова по-ревнива и агресивна ще стане. Агресията на съпругата може да убие съпруга й, но той е хармоничен, не е закачен за земните неща, така че ще умре тя. Какво може да спаси живота й?

Ако изведнъж някой се намеси в брака им, ако младежът промени мнението си и се ожени за друга. Но на нея й се дава най-доброто решение: тя идва при младоженеца в деня преди сватбата и го намира в леглото с друга жена. Тя не го обвинява и не се опитва да унищожи чувствата си. По този начин, привързаността към любимия човек и семейство е премахната. След това те живеят в перфектна хармония, разрешено им е да имат стабилна връзка.

Минават 5-7 години. Душата на жената забравя за преживяната болка и отново започва да се привързва към земното. Това означава, че болестта или смъртта отново са на път. Как може да бъде спасен животът на жената? Много просто.

Съпругът се разболява от венерическа болест. Тя пак не го обвинява, те се лекуват и след това ще живеят в хармония 5-8 години. И тогава душата й за пореден път започва да поставя на първо място семейството и съпруга си и един прекрасен ден съпругът й изведнъж я изправя пред факта: „Скъпа, имам друга жена, отивам при нея“.

Съпругата не знае, че благодарение на това животът й ще бъде спасен, но тя не ревнува и не се обижда: „Аз нямам нищо общо с това, аз приемам всичко така, както е дадено от Бог, и не се обиждам, не осъждам и не ревнувам в душата си“. Минават няколко месеца. Когато душата й най-накрая се откъсва от Земята и се се устремява към Бог, тогава съпругът й отново се връща при нея и те живеят душа в душа.

Всичко, което обичате повече от Бог, ще ви бъде отнето и унищожено. Ако искате да имате съпруг и стабилно семейство, молете се да обичате Бог повече от съпруга и семейството си и да премахнете и най-малката обида, осъждане, ревност. Напомняйте постоянно на децата си, че любовта към Бога е преди всичко.

А как са живели хората преди? – пита изненадана жената.

– Ако човек се моли често, душата му се издига над Земята и се пречиства, а когато обича друг човек, той пак обича Бог на първо място. Библейските заповеди вече са дали правилното отношение към света.

Човек по принцип е чревна тръба, която има две основни функции. Първата е храната, втората е размножаването, тоест, както каза поетът, „любовта и гладът управляват света“. Но тогава се появява Моисей и провъзгласява: „Храната е второстепенна и първото чувство на радост трябва да бъде отдадено на Бог, а не на купичката с храна“.

И хората започват да се молят преди да ядат, за да почувстват първо любовта към Бог и след това да задоволят глада си.

Христос обаче каза, че човешката любов и възпроизвеждането, свързано с нея, също са второстепенни – първото чувство на любов трябва да бъде дадено на Бог, тоест първо да обичаш Бог, а след това – любимия човек.

Лазарев С.Н. Диагностика на кармата. Книга 2. Чиста карма.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post