чт. апр. 25th, 2024

Хората без деца са по-щастливи?

За много хора децата са щастие. Повечето вероятно биха се съгласили с мнението, че само с деца животът предизвиква истинско удовлетворение. Но дали това наистина е така? – пита германското издание Frankfurter Rundschau.

Ново изследване е установило, че след раждането на дете много родители стават по-малко щастливи, отколкото когато не са имали деца. Учени от Дартмутския колеж са интервюирали един милион родители в продължение на 10 години. Изследването се фокусира върху удовлетвореността на хората от живота им, – съобщава изданието.

Изследването е показало, че след раждането на децата хората стават по-малко щастливи от преди това. Според изследователите това най-често се дължи на финансовите причини. Разходите за децата са огромни. Появява се нужда от по-голям апартамент и по-голяма кола. Държавната подкрепа компенсира това само частично.

Първо, дрехи за новороденото и памперси, след това хобита и училище – децата имат много потребности, отбелязва FR.

Освен това след раждането на дете един от родителите или дори и двамата работят по-малко. Материалните условия са много важни за щастието, казва швейцарският икономист и изследовател на щастието Бруно Фрей.

Комбинирането на работа на пълен работен ден и хармоничен семеен живот не е лесно. Балансът между професионалния и личния живот става крехък. Така че не е изненада, че много родители се чувстват по-малко щастливи, отколкото са очаквали. Двойките трябва да обмислят финансовите аспекти, когато планират семейния живот, за да избегнат разочарования..

Също така се препоръчва да се създаде финансова възглавница. Но подкрепата от работодателя и политиката на държавата също са важни. Гъвкавото работно време за родителите и справедливото заплащане могат да им помогнат да избегнат финансовите притеснения, пише Frankfurter Rundschau.

Източник: Frankfurter Rundschau

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post