пт. апр. 19th, 2024

Избирайте човека така, сякаш сте слепи

Затворете очи и почувствайте, какво мислите за този човек. За неговата доброта, вярност, проницателност, преданост, за способността му да се грижи за вас и себе си

Писателят и психоаналитик Клариса Пинкола Естес в книгата си „Как да обичаш жена“ определя 12 качества на хората, които са способни да създават дългосрочни връзки.

1. Изберете човека така, сякаш сте слепи.

Затворете очи и почувствайте, какво мислите за този човек. За неговата доброта, вярност, проницателност, преданост, за способността му да се грижи за вас и себе си. Въпреки че характеристиките на културата, в която сме възпитани и живеем, влияят много, това, което виждаме и възприемаме с вътрешния си поглед, е много по -важно.

2. Има една съществена разлика между някой, който е способен да стане дългосрочен партньор, и някой, който е способен само на краткосрочна връзка.

И тази отличителна черта е способността за учене. Има една испанска поговорка, че „този, който не може да учи, е най -нетърпим“. Този, който не е в състояние да научи нов начин на гледане на нещата, който не е в състояние да види познатото в нова светлина, който не се интересува от света и как е устроен, как са устроени хората, много често се затваря и казва „не, всичко може да бъде само по този начин, а не по друг.“

За дългосрочна връзка е най-добре да изберете някой, който е в състояние да бъде открит.

3. Изберете някой, който иска да бъде като вас: силен и чувствителен (нежен).

Качествата, които понякога са характерни за жените, са сила и крехкост. Силата, която има дървото. Може да бъде ударено от силни ветрове, но поради гъвкавостта си, той ще се огъне, но няма да се счупи.

Чувствителността се отнася до способността да бъдеш жив и да възприемаш случващото се наоколо. Някои хора се нуждаят от малко помощ в това отношение.

4. Изберете някой, който не крие болката си, ако го нараните.

И обратното също. Изберете някой, който след като ви е наранил, също вижда болката ви и съжалява за нея. Много е важно. Има много начини, по които хората изразяват болката си – някой се затваря в себе си при най -малкия проблем.

Това, което наистина трябва дави притеснява, е липсата на реакция, ако сте направили нещо нередно на партньора си. Това означава, че или човекът не е наред с емоциите си, или просто е сложил край на връзката ви.

5. Изберете някой, който има свой вътрешен живот.

Няма значение дали това е дърворезба, хербарий, писане, религия, медитация или каквото и да обича да прави. Изберете тези, които вървят по своя път и ви възприемат като спътник в това пътуване. Тези хора имат способността да се свързват с другите, но в същото време остават личности и това е много важно качество.

6. Изберете някой, който споделя вашите увлечения.

Връзки за създаване на общи спомени. Това е като спестовна сметка. Правите нещо заедно, то се съхранява в паметта ви и се превръща в лепилото, което ви държи заедно. Изваждате тези спомени, за да си спомняте щастливи моменти. И ако няма такива приятни спомени, тогава ще бъде много трудно да преминем през трудни времена заедно.

7. Изберете някой, който споделя вашите ценности.

Що се отнася до децата, половите роли, парите, религията и т.н. Както можете да си представите, това е идеалният случай. В действителност е малко вероятно хората да съвпадат напълно по абсолютно всички точки. Не винаги и не във всичко и със сигурност не в самото начало на връзката. Но винаги можете да видите в каква посока се развиват отношенията.

8. Изберете някой, който е в състояние да съчувства.

Някой, който иска и знае как да слуша. Някой, който е готов да отдели от времето си за вас. Особено ако сте леко възбудим човек, а партньорът ви е по -спокоен, тогава постепенно ще навлезете в неговия спокоен ритъм и това ще ви бъде от полза.

9. Изберете някой, който може да се смее на себе си.

Ценността се крие не само във факта, че партньорът може да се смее на себе си. Но също така и в това, че вие ​​сами можете да се смеете на себе си или на някаква шега, дори в момента на най -разгорещения спор. Важно е как се чувствате около човека по време на спор. Да можеш да се смееш на себе си в такъв момент е истински подарък.

11. Не само трябва да се обичате, но и да бъдете приятели.

Когато мислите какво сте готови да направите за приятелите си и колко сте готови да направите за любимия човек, това изяснява много неща.

12. Може би най -важното качество, което логично следва от предишните.

Уверете се, че този, който сте избрали, прави живота ви по -голям, а не по -малък (по -добър, а не по -лош). Това ще ви разкаже всичко, което трябва да знаете.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post