сб. апр. 27th, 2024

Практиката „ръка за ръка“ с изключително мощна сила

Спомнете си най-обичания си роднина и поискайте неговата подкрепа. Няма значение дали е жив или вече е напуснал този свят. Просто се обърнете мислено към този, когото обичате – любовта не минава. Споделете вашия проблем, опит. И почувствайте ръката си в ръката на този човек.

Може би ръката ви е малка. И за миг сте станали дете? Кого държите за ръка? Баба? Леля? Чичо? Дядо? Дори тези думи са детски. В тях има доверие и подкрепа. Или е мама? Татко? Или по-голям брат?

Понякога в трудни моменти, в трудни времена е достатъчно да си спомните за любимия си роднина и мислено да го хванете за ръката. Може би сте станали малко момче или малко момиченце? И може би сте седнали на коленете на този, когото обичате, който ви обичаше, да се сгушите в него, да усетите собствения му аромат? Ще се изненадате колко ярко и ясно можете да си представите любимия човек.

Учените пишат, че обаждането на любим човек в трудни моменти дава сила и подкрепа. Преди изпит хората се обаждат на близките си – и  се справяли по-добре. Чувствали се по-уверени, по-спокойни, отговаряли по-добре на въпросите…

Но не винаги е възможно да се обадите. А психически и мислено винаги можете да си представите любимия човек. И отново, да почувствате ярко любовта и подкрепата, които сте получили и получавате.

„Ръка за ръка“ – така може да се нарече тази ментална техника. Въпреки че каква техника е това; това е просто любов, която сте си спомнили в сърцето си. Това е мощен източник на сила и увереност, това е лекарство за душата. А топлината на ръката на този, когото виждате с духовния си поглед, ще ви подкрепи и успокои.

Просто помислете за най-обичания си роднина сега. Може би това не е един човек. Спомнете си милия поглед, нежните интонации на гласа: „Какво се случи, моето момиче?“, „Кой те обиди, момчето ми?“ И помнете ръката на любимия човек; топлината и силата на родната ръка.

Това е проста и ясна философска практика. Но има мощна подкрепа и дълбок смисъл. Засега просто напишете името на любимия си роднина; на ръката. И почувствайте ръката му – ръка на подкрепа и помощ, защита и любов …

Анна Кирянова

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post