Каквото и да сте постигнали с практики, ще го загубите

Единствената полза от практиката е да ви прецака толкова много, че да сте напълно изтощени, да се откажете и едва тогава ще откриете ТОВА, което винаги е било с вас, което е истинската ви природа, която в християнството се нарича Бог или Царството Божие вътре във вас

Така беше и със Сидхарта Гаутама. Или практиките ще ви дадат плодове, под формата на някакъв вид откровения или блажени състояния, които всъщност са изкушенията на дявола (ума), за да ви примамят и да ви накарат да мислите, че сте просветлени.

Но това е самозаблуда, която не може да ви даде абсолютното удовлетворение, към което се стремите, накрая ще разберете това и ще спрете да им вярвате, изхвърлете ги.

Ще изхвърлите всичко, което не сте, и остава само ТОВА, което е „по-близо до вас от самия ви дъх”, което не можете да не сте. Това е същото предаване като в първия случай, само че по различен начин.

Но или единият, или другият път ще трябва да се премине, ако дървата ви за огрев са влажни, но ако са сухи, можете да пламнете и да изгорите от една чута дума на Учителя, защото за да намерите СЕБЕ СИ, първо трябва да загубите „себе си“.

 

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!