ср. апр. 17th, 2024

Научете се да си държите езика зад зъбите: Вашата ДНК чува всичко!

Безсмислените разговори водят до огромна загуба на енергия, особено ако обсъждате емоциите си.

Ако в живота ви се случи нещо ново, опитайте да направите следното: не казвайте на никого за това, дори ако наистина искате да го споделите с някого. Просто го запазете за себе си и по този начин ще запазите силата и потенциала, които тази ситуация носи.

Дори ако някой друг се опитва да ви разкаже за себе си, пак бъдете сдържани и контролирайте емоциите си. Така няма да позволите на събеседника си да започне да ви манипулира, като се възползва от чувствата си. С такова поведение обезкуражавате човека, укрепвайки собствената си позиция.

Целта е следната: да можете да се въздържите навреме. Думите и мислите оказват еднакво влияние върху живота на човека. ДНК възприема тези мисли така, както ушите възприемат речта. Същото важи и за четенето: всеки ред, който прочетете, въздейства на молекулите на ДНК, тъй като последните са много податливи на звукова и визуална информация.

Информацията, прочетена в пълна тишина чрез електромагнитни канали, навлиза в ядрото на всяка от клетките на човешкото тяло. В същото време някои текстове стимулират генетичния апарат, а други го увреждат.

Думите на молитвите пробуждат нашия потенциал чрез активиране на ресурсите на генетичния апарат, а проклятията, напротив, спъват процеса на нормално развитие на организма.

ДНК реагира рязко на мислите на човек и на това, което той чете: всичко това се отлага в генетичния материал, по един или друг начин, променяйки обичайния „начин на живот” на клетъчното ниво. Някои думи могат да предизвикат риск от рак, докато други водят до изцеление.

Когато говорите или мислите, че сте прибавили някой и друг килограм, продължавате да наддавате. А ако казвате, че сте отслабнали, с това само утежнявате състоянието си, защото думата „слаб“ носи отрицателен контекст: „лош“, „недостатъчно добър“.

Кажете „Станах по-строен“ и положителният ефект от тези думи няма да ви кара да чакате дълго.

Ако не ви се случва нищо лошо, не трябва да мислите за нещо подобно. А по-важното е – дори не говорете за това на глас, защото поговорката „речено – сторено“ се е появила не без причина …

Вашите викове, проклятия и обиди към друг човек влияят не само на живота му, но и на вашия. Вие подсъзнателно унищожавате позитивната си енергия, като привличате подобни проклятия към себе си и децата си.

А когато замествате негативните мисли и думи с положителни, около вас се образува обвивка, състояща се от любов и доброта, която ви предпазва от лошото.

Превод на статията – „Learn To Talk Less: Your DNA Is Listening“

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post