чт. апр. 18th, 2024

Вълшебно средство за решаване на проблеми със зрението и слуха

Изключително ефективно упражнение за отстраняване на проблеми със слуха и зрението.

Д-р Уилям Бейтс, основателят на немедикаментозния метод за възстановяване на зрението, казва:

„Зрителното възприятие е най-важното от петте сетива. Пълно удоволствие от живота може да получите само ако виждате ясно и отчетливо формите и цветовете на света около вас и усмивките на вашите приятели. Каквото и да правим, ние се лишаваме от половината удоволствие, ако имаме лошо зрение. Можете да запазите зрението си остро през целия си живот, ако се научите как правилно да боравите с очите си в условията на съвременния живот.“

Упражнения за отпускане на врата и решаване на проблеми със зрението и слуха

Повдигането на главата е лек за проблеми със зрението и слуха

Повдигането на главата е изключително ефективно упражнение за коригиране на проблеми със слуха и зрението. Освен това помага да се отървете от главоболие и болки във врата и раменете.

Инструкции за упражнението:

1. Поставете пръстите и дланите на двете си ръце около врата.

2. След това повдигнете главата си с ръце нагоре и леко напред и я завъртете надясно.

3. След това повдигнете главата си по същия начин и я завъртете наляво.

С това просто упражнение ще се отървете от прищипаните нерви във врата и ще отпуснете трапецовидните мускули. Повдигайте главата си много внимателно, за да не провокирате компресия на шийните прешлени с рязко движение. Завъртете главата си доколкото е възможно, но плавно и без напрежение. Правете това упражнение няколко пъти на ден, особено преди лягане.

Упражнение за отпускане на врата: Ленивата осмица (загрявка)

Ленивата осмица се изпълнява в началото, тъй като това упражнение отпуска мускулите на врата и способства свежия приток на кръв към очите и мозъка. Ленивата осмица ще подготви очите за останалите упражнения от комплекса и ще повиши тяхната ефективност.

1. Бавно и внимателно започнете да рисувате въображаеми осмици с носа си. Това упражнение ще облекчи напрежението в задната част на врата, ще успокои нервната система и ще увеличи способността за фокусиране на очите. Рисуването на големи осмици отпуска големите очни мускули, а малките осмици отпускат малките мускули.

2. Сега променете позицията на осмицата, като започнете да я рисувате вертикално и хоризонтално. Рисувайте я отдясно наляво и отляво надясно, а след това отгоре надолу и отдолу нагоре. Правете това упражнение поне три минути.

Бъдете здрави!

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2023 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post