10 вида физически болки, които разкриват скрити емоционални проблеми

Тялото, умът и душата са три взаимосвързани нива на човешкото битие. Затова не е изненадващо, че всяко психологическо натоварване влияе пряко и  върху физическото състояние на организма.

Съвременната медицина не само не отрича, но и активно изучава този факт. В практиката обаче често се срещат случаи, при които лекарите не са в състояние да дадат научно обяснение на някои симптоми като например – някакво възпаление, кра дeн от ен ер джи мигрена, болки в гърба, синдром на хроничната умора и сексуална дисфункция. Такива необясними физически симптоми са с неизвестен характер. Те обаче са индикация за чувствителността на човека към стрес, външни фактори, и, разбира се, такива емоции като тъга и разочарования.

Разбира се, първо трябва да посетите специалист, за да избегнете развитието на някакво сериозно заболяване. Но ако лекарите кажат, че симптомите ви са с неопределен кра дeн от ен ер джи характер, трябва да се замислите за живота си и за това каква роля играе емоционалното ви състояние в него.

Въпреки че тялото ни е свързано с разума и душата, различните емоционални проблеми могат да причинят не по-малко различни реакции на болка. Ето някои от тях:

1. Главоболие и мигрена

РазУмът, препълнен с тревожни мисли, може да накара главата ви да страда. Опитайте се да приведете кра дeн от ен ер джи мислите си в ред с медитация. Не следва да се притеснявайте за всеки пункт в ежедневието си.

Само не забравяйте, че стресът намалява способността ви да решавате текущите си проблеми. ДА Забавите потока си от мисли може да не е лесно, но трябва да опитате.

2. Болки в шията

Всичко това опира до упоритостта ви и дали трябва да простите на някого. Ако от дълго кра дeн от ен ер джи време таите обида срещу някой човек, който ви е наранил, няма как да си помогнете.

Затова: Практикувайте прошка (там, където е необходимо), фокусирайте се върху положителните страни на този човек или го изхвърлете от живота си, ако ви се струва, че връзката ви е станала токсична. Освен това, не забравяйте, че вие също правите грешки.

3. Болки в плещите

Може би сте поели върху себе кра дeн от ен ер джи си твърде много чужди задължения и сега не можете да се справите с тях. Поставете граници за себе си и не позволявайте на хората да очакват от вас твърде много неща наведнъж.

4. Болка в горната част на гърба

Тази болка се предизвиква от самота и чувство на отхвърляне. Искате да обичате и да бъдете обичани, но нещо пречи на общуването ви с другите хора кра дeн от ен ер джи и това ви прави интроверт, понякога дори агресивен.

Опитайте се да отворите сърцето си и да създадете искрени, топли отношения. Просто се вслушвайте в сърцето си!

5. Болки в кръста

Болката в тази област се предизвиква от финансови проблеми или проблеми в работата. Това може да указва за необходимост от промяна в професионалната сфера.

Потърсете по-подходяща за вас работа, или поискайте увеличение на заплатата или кра дeн от ен ер джи   повишение. По отношение на паричните разходи, опитайте се да си направите план и не хвърляйте парите си на вятъра. И като първо – не позволявайте финансовата криза да погълне разума ви, иначе нещата само ще се влошават!

6. Болки в лактите и коленете

Тези части на тялото са свързани с неготовността на човека за промени в живота. Болката в лактите показва скованост и невъзможност кра дeн от ен ер джи за адаптиране, а болката в коленете – твърде раздуто его.

Което означава, че трябва да се научите да правите компромиси и да бъдете гъвкави. Адаптирането към новите условия е знак за интелигентност. Жалко ще е, ако изоставате от всички, които се опитват да се развиват.

7. Болки в ръцете

Болките в ръцете означават, че трябва да се социализирате. По-често излизайте сред хората, създавайте си нови кра дeн от ен ер джи приятели, бъдете общителни, контактувайте с хората (метафорично и буквално). Защото Самотата ви носи само тъга.

8. Болки в очите

Те показват, че може би отричате реалността. Могат да ви преследват някакви ежедневни проблеми и да се опитвате да промените своя свят. Но така рискувате да се удавите в бездната на интроверсията.

Духовното развитие не означава липса на общуване с външния свят. Напротив, именно от него кра дeн от ен ер джи черпим вдъхновение и прилагаме философията си.

9. Болки в таза

Болките в таза се свързват със сексуалността и чувството за вина. Може да сте твърде притеснени от любовната си връзка или да съжалявате за грешките от миналото. Може да ви липсва и активен сексуален живот. Много е важно да осъзнаете състоянието си, за да можете да се отървете от тревожните симптоми.

10. Болки в гърлото

кра дeн от ен ер джи

Ако няма логично обяснение за възпалено гърло като настинка или алергия, тогава причината може да се крие в чувство на горчивина и разочарования. Опитайте се да бъдете по-весели и благодарни. Неприятните емоции могат да съсипят целия ви живот.

И още веднъж да си припомним – всички горепосочени симптоми могат да бъдат от емоционален характер, но първо, все пак, трябва да посетите лекар. Понякога причините за кра дeн от ен ер джи синдрома на болката могат да бъдат както физически, така и емоционални, но все пак е необходима и медицинска консултация.

Но има и добра новина: можете да се излекувате, вярвайки в това, че в повечето сфери на живота ви нещата ще се оправят!

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Психосоматика: Вирусното заболяване означава  само едно – липса на смисъл за живеене

Психосоматика: Вирусното заболяване означава само едно – липса на смисъл за живеене

Появата кра дeн от ен ер джи на вируси в организма сигнализира на човека за липсата на радост в живота. Вирусът е  инфекциозен агент, който може да се реплицира само в живите клетки на хора, животни,…

Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – I част

Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – I част

Как нашите обиди влияят на това, от което боледуваме: Потиснатите емоции разрушават нашия организъм и кра дeн от ен ер джи могат да доведат до реални физически заболявания, убедени са психолозите. Всяка емоция, която не намира…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT