сб. апр. 20th, 2024

10 вида физически болки, които разкриват скрити емоционални проблеми

Тялото, умът и душата са три взаимосвързани нива на човешкото битие. Затова не е изненадващо, че всяко психологическо натоварване влияе пряко и  върху физическото състояние на организма.

Съвременната медицина не само не отрича, но и активно изучава този факт. В практиката обаче често се срещат случаи, при които лекарите не са в състояние да дадат научно обяснение на някои симптоми като например – някакво възпаление, мигрена, болки в гърба, синдром на хроничната умора и сексуална дисфункция. Такива необясними физически симптоми са с неизвестен характер. Те обаче са индикация за чувствителността на човека към стрес, външни фактори, и, разбира се, такива емоции като тъга и разочарования.

Разбира се, първо трябва да посетите специалист, за да избегнете развитието на някакво сериозно заболяване. Но ако лекарите кажат, че симптомите ви са с неопределен характер, трябва да се замислите за живота си и за това каква роля играе емоционалното ви състояние в него.

Въпреки че тялото ни е свързано с разума и душата, различните емоционални проблеми могат да причинят не по-малко различни реакции на болка. Ето някои от тях:

1. Главоболие и мигрена

РазУмът, препълнен с тревожни мисли, може да накара главата ви да страда. Опитайте се да приведете мислите си в ред с медитация. Не следва да се притеснявайте за всеки пункт в ежедневието си.

Само не забравяйте, че стресът намалява способността ви да решавате текущите си проблеми. ДА Забавите потока си от мисли може да не е лесно, но трябва да опитате.

2. Болки в шията

Всичко това опира до упоритостта ви и дали трябва да простите на някого. Ако от дълго време таите обида срещу някой човек, който ви е наранил, няма как да си помогнете.

Затова: Практикувайте прошка (там, където е необходимо), фокусирайте се върху положителните страни на този човек или го изхвърлете от живота си, ако ви се струва, че връзката ви е станала токсична. Освен това, не забравяйте, че вие също правите грешки.

3. Болки в плещите

Може би сте поели върху себе си твърде много чужди задължения и сега не можете да се справите с тях. Поставете граници за себе си и не позволявайте на хората да очакват от вас твърде много неща наведнъж.

4. Болка в горната част на гърба

Тази болка се предизвиква от самота и чувство на отхвърляне. Искате да обичате и да бъдете обичани, но нещо пречи на общуването ви с другите хора и това ви прави интроверт, понякога дори агресивен.

Опитайте се да отворите сърцето си и да създадете искрени, топли отношения. Просто се вслушвайте в сърцето си!

5. Болки в кръста

Болката в тази област се предизвиква от финансови проблеми или проблеми в работата. Това може да указва за необходимост от промяна в професионалната сфера.

Потърсете по-подходяща за вас работа, или поискайте увеличение на заплатата или   повишение. По отношение на паричните разходи, опитайте се да си направите план и не хвърляйте парите си на вятъра. И като първо – не позволявайте финансовата криза да погълне разума ви, иначе нещата само ще се влошават!

6. Болки в лактите и коленете

Тези части на тялото са свързани с неготовността на човека за промени в живота. Болката в лактите показва скованост и невъзможност за адаптиране, а болката в коленете – твърде раздуто его.

Което означава, че трябва да се научите да правите компромиси и да бъдете гъвкави. Адаптирането към новите условия е знак за интелигентност. Жалко ще е, ако изоставате от всички, които се опитват да се развиват.

7. Болки в ръцете

Болките в ръцете означават, че трябва да се социализирате. По-често излизайте сред хората, създавайте си нови приятели, бъдете общителни, контактувайте с хората (метафорично и буквално). Защото Самотата ви носи само тъга.

8. Болки в очите

Те показват, че може би отричате реалността. Могат да ви преследват някакви ежедневни проблеми и да се опитвате да промените своя свят. Но така рискувате да се удавите в бездната на интроверсията.

Духовното развитие не означава липса на общуване с външния свят. Напротив, именно от него черпим вдъхновение и прилагаме философията си.

9. Болки в таза

Болките в таза се свързват със сексуалността и чувството за вина. Може да сте твърде притеснени от любовната си връзка или да съжалявате за грешките от миналото. Може да ви липсва и активен сексуален живот. Много е важно да осъзнаете състоянието си, за да можете да се отървете от тревожните симптоми.

10. Болки в гърлото

Ако няма логично обяснение за възпалено гърло като настинка или алергия, тогава причината може да се крие в чувство на горчивина и разочарования. Опитайте се да бъдете по-весели и благодарни. Неприятните емоции могат да съсипят целия ви живот.

И още веднъж да си припомним – всички горепосочени симптоми могат да бъдат от емоционален характер, но първо, все пак, трябва да посетите лекар. Понякога причините за синдрома на болката могат да бъдат както физически, така и емоционални, но все пак е необходима и медицинска консултация.

Но има и добра новина: можете да се излекувате, вярвайки в това, че в повечето сфери на живота ви нещата ще се оправят!

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Психосоматика: Вирусното заболяване означава  само едно – липса на смисъл за живеене

Психосоматика: Вирусното заболяване означава само едно – липса на смисъл за живеене

Появата на вируси в организма сигнализира на човека за липсата на радост в живота. Вирусът е  инфекциозен агент, който може да се реплицира само в живите клетки на хора, животни,…

Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – I част

Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – I част

Как нашите обиди влияят на това, от което боледуваме: Потиснатите емоции разрушават нашия организъм и могат да доведат до реални физически заболявания, убедени са психолозите. Всяка емоция, която не намира…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post