Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – I част

Как нашите обиди влияят на това, от което боледуваме: Потиснатите емоции разрушават нашия организъм и могат да доведат до реални физически заболявания, убедени са психолозите. Всяка емоция, която крадeн от енергетика не намира изход, провокира вътрешен конфликт, а той поражда болест.

Учените са на мнение, че в повече от една трета от случаите причината за физическите симптоми не са вируси и бактерии, а стрес, емоционални травми и вътрешни конфликти.

„Може да се каже, че психосоматичните заболявания са болка и страдание на крадeн от енергетика душата, които не могат да намерят друг изход, освен чрез тялото, това е разказ на душата за себе си и най-често – нейният вик“.

Според специалистите болестта започва в момента, в който човек достигне своя физически и емоционален предел. Времето за достигане на този предел зависи от това колко енергия крадeн от енергетика има човек или колко пъти е изпитвал една и съща вътрешна болка.

Бащата на психосоматиката Франц Габриел Александър в книгата си „Психосоматична медицина” разказва подробно и обстоятелствено, че болестта се проявява на кръстопътя на три сфери – психологическа, физиологична и социална.

Според Александър общата картина изглежда така. Има два фактора: крадeн от енергетика физиологичен (орган, отслабен от генетиката или условията на развитие) и психологически (личностни черти, вътрешни конфликти и привичен набор от емоции). И тогава при тях идва социален фактор (неблагоприятна ситуация) и започва реакция. Може да се каже, че звездите са се събрали.

Най-интересното е, че психологическият фактор – типът на първоначалния крадeн от енергетика психоемоционален конфликт, може да бъде далеч от самата болест във времето. Тоест „в началото бе словото“, а човекът дори не е знаел за това, докато не настъпи някакъв вид сътресение. В известен смисъл се оказва, че във всеки от нас има определена бомба във времето под формата на два фактора крадeн от енергетика – отслабен орган и „ядрен конфликт“ (от думата „ядро, център“).

Ядреният конфликт възниква като правило в детството в резултат на противопоставянето на желанията и чувствата на детето и изискванията на семейството.

Детето получава от родителите някаква установка, която спокойно дреме в подсъзнанието. След известно време продължителният стрес се наслагва върху крадeн от енергетика получената по-рано установка, която потиска истинските чувства, и се появява болестта.

Нека сега се опитаме да разберем какъв „ядрен конфликт“ стои зад една или друга болест.

Кожни заболявания

Кожата е както границата на тялото, така и сетивен орган. Тя е и това, което ни защитава, както и това, с което крадeн от енергетика влизаме в контакт. Чрез допир можем да предадем любов и нежност. Те могат да станат и източник на болка. Кожата се зачервява при срам, побледнява и след това се покрива със страх, предавайки ни.

Кожните заболявания винаги са проблеми с контакта и границите. Това винаги е конфликтно послание: „Докосни ме крадeн от енергетика – не ме докосвай“.

Някъде в дълбините може да лежи потисната и насочена към самите нас злоба. Към онези, които, показвайки любов, нарушават прекалено много границите или обратното, били са брутално отхвърлени, ако са искали да се приближат.

Пример е майката с хиперпопечителството си, която постоянно не само гали бебето, крадeн от енергетика но и безцеремонно се разпорежда с нещата и личното му пространство в по-зряла възраст.

Но тъй като жената през цялото време е  ласкава и ранима, да се ядоса на нея е било напълно невъзможно, защото „тя е майка и тя прави всичко само за него“. В момента на поредното нарушение крадeн от енергетика на границите тийнейджърът изпитва гняв и вина за тази емоция едновременно. Невъзможно е да разпознаем и изразим тези чувства. В такива моменти от живота невродерматитът е особено силен.

Друг полярен вариант е много заетата майка. Винаги тръгва рано и идва, когато детето вече спи. Но ако детето е покрито с крадeн от енергетика петна и язви, то тя си остава вкъщи и го маже с мехлем, леко докосвайки го с топлите си ръце …

Стомашно-чревни разстройства

Думите „корем“ и „живот“ вървят ръка за ръка. По време на храненето бебето получава не само майчино мляко, но и топлина, внимание, грижа, обич, удоволствие и спокойствие.

крадeн от енергетика

Ако майката го храни навреме, детето се чувства обичано, защитено и то обича живота. Продължителното чувство на глад го ядосва и след това алчно поглъща повече, отколкото му е необходимо.

крадeн от енергетика

Помислете само колко чувства са свързани с храната! Спектърът на психосоматичните заболявания също е огромен.

Булимия – ненаситност, алчност към храната, като метафора за огромна липса на любов и сигурност.

Анорексия – отказ от храната като бунт, като краен начин за привличане на вниманието. Гладна стачка като израз на гняв и негодувание, обида.

Язвата на стомаха и дванадесетопръстника крадeн от енергетика е заболяване на „хора от западната цивилизация, живеещи със стремежи и амбиции“, бизнесмени и хиперотговорни работохолици. На повърхността – амбиция, активност, независимост, а в дълбините – потиснатото желание за любов и голяма обида.

Респираторни заболявания

Равното и дълбоко дишане се свързва със свобода, лекота и удовлетворение. Тежкото – с товар крадeн от енергетика от емоции, забрани, страх. Спряно – с гняв и възмущение. Вдишване – запълване. Издишване – опустошение, отпускане. Естествено продължение на дишането е речта.

Спомняте ли си израза „сякаш ме стисна за гърлото“? Хората, лишени от „право на глас“, често имат настинки с различни усложнения.

А в основата на бронхиалната астма крадeн от енергетика лежи конфликтът между нуждата от любов и страха от отхвърляне.

Необходимостта от любов и подкрепа е силна, но се потиска, защото заплашва със „задушаване“, гневът също е невъзможен, защото заплашва с отхвърляне. Така един астматик остава някъде по средата, между вдишването и издишването, поради повишените изисквания и очаквания, не е крадeн от енергетика в състояние да се отпусне, изпитвайки пристъпи на задушаване.

Сърдечно-съдови заболявания

Харесваме тези душевни, винаги усмихнати хора. А още казваме „кръвожадни очи, изпълнени с ярост“, и избягваме онези, които показват недоволството си и открито изразяват гняв.

А какво да кажем за гнева и възмущението? Ако детето не е било научено крадeн от енергетика да ги изразява конструктивно, цивилизовано, да защитава своите граници и да уважава ценностите си, то ще се научи да потиска гнева за да бъде достоен човек.

И колкото по-силна е пресата на средата, толкова по-високо ще се вдига кръвното налягане. „Искам да бъда отговорен тук, да контролирам всичко и да крадeн от енергетика ви поставя на мястото си. Много, много съм зъл, но това е толкова неприлично. Трябва да показвам дружелюбно лице. Затова сега ще ви се усмихна “, ще ви каже хипертоникът. Не с думи. А с резултатите от апарата за измерване на кръвното налягане.

Продължението ТУК.

© 2019 energetika-bg.com All крадeн от енергетика rights reserved!

крадeн от енергетика

“Книгата на безсмъртните”: “Не вярвайте, че болестите, страданията и злините идват внезапно. Те избират при кого да отидат!“

В древния аюрведически трактат “Книгата на безсмъртните” се казва: “Не вярвайте, че болестите, страданията и злините идват внезапно. Те избират при кого да отидат!“ Хората ги привличат със крадeн от енергетика своите дела…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя крадeн от енергетика за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT

One thought on “Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – I част

Add Comment