пт. апр. 19th, 2024

Д-р Хамер: Това, което наричаме болести не са безсмислени изпитания

Какво е „болест“ и как да променим отношението си към нейните причини?

В началото на 80-те години д-р Рике Герд Хамер открива пет биологични закона, обясняващи причините, хода на развитие и процеса на естествено лечение на болестите, основаващи се на универсални биологични принципи.

Според тези биологични закони болестите не са, както се смяташе досега, резултат от дисфункции или злокачествени процеси в организма, а по-скоро „важни специални биологични програми на природата”, създадени от нея за оказване помощ на индивида в периода на преживяване на емоционален и психологически стрес.

Всички медицински теории, официални или „алтернативни“, минали или настоящи, се основават на идеята за болестите като „дисфункции“ на организма. Откритията на д-р Хамер показват, че в природата няма нищо „болно”, а всичко винаги е изпълнено с дълбок биологичен смисъл.

Всяка болест е част от Важна специална биологична програма, създадена, за да оказва помощ на организма (на хората, както и на животните) за да разрешат биологичен конфликт.

Д-р Хамер:
„Всички така наречени болести имат особено биологично значение. Докато ние сме свикнали да приписваме на майката природа способността да прави грешки, и имаме дързостта да твърдим, че тя постоянно прави тези грешки и става причина за болести (злокачествени, безсмислени и дегенеративни ракови образувания и т.н.), сега можем да видим, че от очите ни са паднали пердетата, и че само нашата гордост и невежество са единствената глупост, която някога е била и е в този космос.

Заслепени, ние сме наложили на себе си тази безсмислена, бездушна и жестока медицина. Изпълнени с удивление най най-накрая успяхме да разберем за пръв път, че в природата има неумолим ред (сега вече го знаем) и че всяко явление в природата има смисъл в контекста на цялостната картина, а това, което наричаме болести, не са безсмислени изпитания, които използват магьосниците. Виждаме, че нищо не е безсмислено, злокачествено или болно.“

esotericblog

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

“Книгата на безсмъртните”: “Не вярвайте, че болестите, страданията и злините идват внезапно. Те избират при кого да отидат!“

В древния аюрведически трактат “Книгата на безсмъртните” се казва: “Не вярвайте, че болестите, страданията и злините идват внезапно. Те избират при кого да отидат!“ Хората ги привличат със своите дела…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post