пт. апр. 26th, 2024

Разберете това сега-  Вие не носите отговорност за нечие щастие. Вие не сте причина за нечие нещастие.

Жесток урок, но най-освобождаващ от всички.

Все още можете да се грижите, да слушате, да разбирате болката на хората около вас, да изпитвате дълбоко състрадание към тях. Можете да поемете отговорност (което НЕ е същото като вина) за това, което някога сте направили или казали, въпреки че не можете да промените миналото.

Можете да страдате, докато преживявате чувствата си и подреждате мислите си. Но вие не сте причината за страданията на хората около вас, колкото и да плачат, крещят, обвиняват. Те оказват натиск върху вас, опитвайки се да лепнат „чувство за жалост“.

Ако е необходимо, можете да им предложите вашата истина, вашия съвет, вашето лекарство. Но вие не сте виновни.

Не можете да допълните, хармонизирате някого, не можете да направите някого дефектен, непълен. Хората вървят по своя път, а вие по своя. Тяхното щастие е тяхното приключение, а вашето щастие е вашето приключение.

Виждате, че истинското щастие не може да бъде подарено или върнато обратно. Истинското щастие е Източник. Това е Присъствие. Това е желанието да усвоим собствения си опит, без да прехвърляме бремето върху другите.

Това е готовност да не търсите любовта извън себе си, а да я намерите много по-близо. В дъха си. Във всяко чувство на радост или болка, щастие или скука. Във всеки удар на сърцето, във всеки звук, във всеки копнеж, във всеки свещен миг от живота.
Вие сте живи.

© Джеф Фостър

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2022 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post