нд. апр. 28th, 2024

Разкажете ни как сте възпитавани и ние ще ви кажем от какво боледувате! – II част

Учените са на мнение, че в повече от една трета от случаите причината за физическите симптоми не са вируси и бактерии, а стрес, емоционални травми и вътрешни конфликти. Продължение>

Метаболитни и ендокринни проблеми

Метаболитните процеси в организма протичат тихо и незабележимо, показвайки ни само резултата: промяна в настроението, сънливост или енергичност, активност или вялост.

Откриването на патологията на метаболитните процеси е една от най-трудните задачи, защото самият „метаболитен процес“ не боли. Понякога човек изобщо няма болка и само чрез косвени признаци може да се определи, че нещо се е объркало.

Най-честите заболявания от този спектър са захарен диабет, хипо- и хиперфункция на щитовидната жлеза. Психологическите фактори, причиняващи тяхното възникване, са много различни.

Хипотиреоидизъм. И така, щитовидната жлеза е орган, пряко свързан с развитието. Хипотиреоидизмът се проявява външно като умора, летаргия, нарушено внимание и памет. Просто казано, човек изведнъж престава да бъде активен. Той буквално „се влачи“.

Причината за това може да е банално разочарование, отказ от мечти.

„Защо да се напрягам и да инвестирам жизнени сили, ако моите желания са положени върху олтара на чужди изисквания, норми и правила? Обявявам седяща стачка. „

Базедова болест. Щитовидната жлеза изглежда като щит. Затова се нарича така. Желанието за защита се появява в ситуации на заплаха.

Когато човек се уплаши, сърцето му бие бързо, дланите му се потят, появява се двигателна възбуда и метаболизмът му се ускорява. Точно същия ефект върху организма се упражнява чрез освобождаването на тиреотропния хормон, който се произвежда от щитовидната жлеза.

Според психодинамичния подход хипертиреоидизмът може да бъде предизвикан от липса на сигурност, чувство за сигурност в детството и психологическа травма.

Захарният диабет буквално се превежда като „изтичане на захарта“. Радостта и удоволствието напускат организма без да се задържат в него. А отвън да ги получи под формата на сладкиши не е възможно. Какво би могло да доведе до такава тъжна картина? Скръбта може. А също и хронични стресове и конфликти, когато сте в постоянно напрежение и изпитвате съмнения, че можете да бъдете обичани и необходими.

Глад, страх и чувства на емоционално изоставяне. Това са чувствата, които винаги присъстват в живота на диабетика. Получава се напълно несладък живот.

Заболявания на опорно-двигателния апарат

Движението е живот. Бягайте, скачайте, стремете се напред, разпознавайте, движете се и действайте. Ето как енергията и силата се проявяват в човек. Харесват ни активните възрастни. Но децата предизвикват раздразнение. „Хайде стига, седни, не тичай, не се върти, успокой се. Станете удобни и послушни. Станете управляеми. „

Кажете, какво бихте почувствали, ако ви навлекат усмирителна риза? Възмущение, гняв, злоба към онези, които се осмеляват да ви ограничат.

Ами ако тези възмутително държащи се хора са вашите любящи мама и татко? Какво се случва тогава? Какво да правим с разрушителните си импулси? Точно така, във физическа активност и постоянен контрол. Търпението и смирението отвън и потиснатият гняв отвътре е това, което може да се превърне във вътрешна основа за ревматоиден артрит.

Автоимунни заболявания

Имунитетът трябва да защитава организма, като унищожава вредните микрообекти, които влизат в него. Как се случва така, че собствените органи започват да се възприемат като нещо заплашително, което изисква потискане, унищожаване?

Всичко е просто. Вероятно сте запознати с погрешното разделение на емоциите на отрицателни и положителни. Радост, удоволствие, нежност – оставяме. От гняв, отвращение, завист се избавяме. Но това не се случва.

Емоционалният фон, както и хормоналният, у човека е един. Не можете да „изтриете“ едното, без да промените другото. Ако има Личност, значи има и Сянка. Заболявания от този спектър възникват, когато на една от собствените части на личността е била издадена сурова присъда – да се унищожи.

Добре е да знаете, че трябва да се предпазите от моментното си желание да обвинявате родителите си за всичките си неприятности. Повярвайте, те са ви възпитали въз основа на ресурсите, които са имали. И ако знаеха как да ви възпитат по-добре, със сигурност биха го направили. Но всичко сега е така, както е.

източник lifedeeper

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

 

 

Да хванеш бръмбар…

Веднъж той хванал бръмбар. Бръмбърът пълзял смешно. Той му откъснал едно краче и бръмбърът запълзял още по-смешно. Тогава той му откъснал всички крачета, но бръмбърът не започнал да пълзи, а…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post