нд. апр. 28th, 2024

Бог никога не закъснява – всичко се случва както трябва

 

Той   изпраща правилните неща в правилното време …

Никой от нас даже не може да предположи какво ни готви утрешният ден. Божиите планове са известни само на Него. Всъщност ние всъщност не се замисляме над тези въпроси, концентрирайки се върху собствените си желания и пътя, който сме си набелязали.

Толкова сме обсебени от проблеми, че дори не намираме няколко минути на ден да се помолим. Да благодарим на Бога, да го помолим да ни посочи пътя. Сякаш самите ние можем да се справим с всичко. Кой, ако не вие сте господар на живота си?

Такава е природата на човека: когато с него всичко е добре и ясно, той забравя за Бога. Преди да си легне  лайква снимки в социалните мрежи, чете клюки за звезди и политици, но не намира време за най-важното.

Но рано или късно си спомняме за молитвата. Когато се случи нещо неочаквано. Когато разберете, че не разбирате и не знаете нищо в този живот. Един порив на вятъра – и ви издухва в океана като хартиена лодка. Накъде да плаваме, какво да правим – само едните въпроси …

Тогава се обръщаме към Бога. Питаме го, молим за съвет и помощ. Като правило, само когато дойдат проблемите …

Например, когато ни отказват  работа, която наистина сме искали. Или ако нашите близки са болни. Може да има много ситуации. Те са обединени от едно нещо: не знаем какво да правим след това. А да питаме – няма кой …

Може би по някаква причина е трябвало да откажем предложението, което наистина искахме да приемем. И сега се чувстваме объркани и пълни със съмнения. Правилно ли сме действали, няма ли да съжаляваме и да се разкайваме? Приемането по принцип не е лесна задача. В крайна сметка, само с времето се стига до осъзнаването, че всичко се случва както трябва.

Много е трудно да се примирим с идеята, че това, което сме замислили, не се е изпълнило веднага. Колкото и да се стараем, без значение какво правим. Ние сме ядосани, разстроени, нервни. Но всъщност това не означава, че изпълнението на желанието би довело до желаната цел. Най-вероятно е точно обратното.

Ето защо, вместо да плачете над това, което не се е материализирало, приемете го и продължете напред. Не можете да си представите какво чувство на свобода ще изпитате! Невероятна лекота, огромна енергия. Целият свят е пред вас.

Можете да възразите, че е лесно да се каже, но я се опитайте да се примирите с факта, че от години се опитвате да постигнете нещо, но то не се е осъществило. Или сте усвоили нови умения, старали сте се, но те не ви послужиха за нищо. А това може да ви извади от равновесие, да ви подлуди.

Истина е: никой от нас не обича, когато му кажат: „Смирете се, защото какво и да правите – няма да избягате от съдбата си“. Но това означава, че нещата, които трябва да се случат в живота ви, ще се случат рано или късно. Просто сме нетърпеливи. Искаме всичко и веднага и когато е планирано.

А напразно. Защото тези, които ви напомнят тази истина, са много мъдри. Така е подреден животът. И не можете да пренаписвате правилата.

Вместо стремглаво да се втурвате в нещо, за което в момента не сте готови, по-добре е да бъдете търпеливи и да се доверите на Бог. Прибързаността и нетърпението само вредят. Не е ли по-добре да се успокоите и да видите какво ще стане след това? Не искате в киното веднага да ви покажат края на филма, защото нямате търпение да разберете финала! Така е и в живота.

Забелязали ли сте, че наистина зрелите хора никога не се суетят или не се дразнят, когато не получат това, което искат, на момента? Те са толкова спокойни и уверени, защото разбират, че Бог е добре запознат с всичките им желания и цели. Няма значение колко религиозни са те и колко често ходят на църква. Бог сега се грижи за това да имате достоен живот. Друго нещо е, че не го забелязваме или не го осъзнаваме докрай.

Всички сме еднакви: когато плановете и проектите се сринат, започваме да се съмняваме в Бога и че той ни чува. Но Бог никога не греши.

Той просто изпраща правилните неща в правилното време. Колкото и да се опитваме да „напаснем” желаните събития – всичко си има своето време. Приемете тази истина с цялата си душа, с цялото си сърце. Всичко ще бъде наред и всичко ще се сбъдне. Просто не тогава, когато сте го планирали в годишника си, а е възможно и да не е така. Основното е, че това ще бъде най-добрият и най-оптималният вариант за вас.

Приемете факта, че нищо никога няма да се случи с точност от 100%, както сте планирали и замислили. Доверете се на по-съвършения план – на Бог. Той ще ви помогне да намерите свободата. Да намерите истинско щастие и хармония.

Естествено, ние трябва да се борим и упорито да вървим към нашата цел. Но – без фанатизъм и „всичко е загубено“ в случай на провал.

cluber

Последвайте ни в Телеграм

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post