7 неща, които гарантирано ще съсипят живота ви без да ви бавят!

Животът е избор…

1. Живеeте според чуждото мнение.

Често позволяваме на мненията на другите хора да диктуват пътя ни, вместо сами да го изберем.

Изберете как да живеете живота си; това е ваша работа и отговорност. Освен ако не искате тежка криза на средната възраст, не слушайте другите да ви казват какво искате и имате нужда. Кризата на средната възраст настъпва, когато най-накрая се събудите и осъзнаете, че сте живели целия си живот в името на другите.

2. Мислите, че животът е несправедлив към вас.

Хората, които смятат, че животът трябва да е по-справедлив към тях, постоянно чакат нещо. След това се разстройват, когато нещата не вървят така, както биха искали. Те също така ревнуват другите.

Не чакайте успехът да почука на вратата ви. Понякога лоши неща се случват на добри хора, а понякога ние самите (несъзнателно) нанасяме щети на живота на други хора. Всички просто се опитват да живеят. Осъзнайте, че Земята не се върти около вас.

3. Общувате с токсични хора.

Токсичните хора процъфтяват върху другите като пиявици. Има ли някой от живота ви, за когото веднага да се сетите? Близък приятел, значим човек или дори член на семейството? Може да бъде много трудно да премахнете такива хора от живота си. Особено когато означават много за вас.

Ако решите да премахнете тези хора от живота си, това е изцяло ваш избор. Прекъсването на всякакъв контакт с някой, който ви дърпа надолу, може да се почувства като огромна тежест, вдигната от гърдите ви.

4. Отнасяте се лошо към тялото си.

Пиенето на малко бира или вино не е проблем. Но шофирането в нетрезво състояние е нещо, което може да съсипе живота ви и живота на някой друг. Вземeте такси! Ако решите да се напиете, вината не е нечия, освен ваша.

Имате само едно тяло и вашето здраве е най-ценният ви актив. Ако го пренебрегнете, тялото ви ще се разпадне. Бъдете физически активни. Хранете се здравословно.

5. Преследвате само материални ценности.

Понякога хората преследват „нещата“ в опит да станат щастливи. Удовлетворението, което получавате от закупуването на „вещи“ бързо ще изчезне.

Преследвайте впечатления. Грижата за вашето психическо здраве и физическо благополучие е важна.

6. Обсебени сте от миналото и живеете само там

Лежите будни цяла нощ заради нещо, за което сте се чувствали наистина неловко преди 10 години? Най-вероятно всичко, което сте казали или направили, отдавна е напълно забравено от другия човек.

Естествено ли е за вас да поглеждате назад към минали събития или моменти, които смятате за „грешки“? Обсебването или размишленията за миналото не помагат. Случилото се случи и не може да се промени. За съжаление машини на времето не съществуват.

7. Недоволни сте от настоящето

Това може да е един от най-тежките проблеми, с които ще се сблъскате. Въпреки че миналото вече се е случило и бъдещето все още не е настъпило, настоящето винаги се случва. Това е малко странно нещо, за което да се мисли. Хората винаги се опитват да открият „тайната на щастието“, но няма тайна.

Може да сте тъжни, ядосани или разочаровани от работата, която не сте получили, или от колата, която не можете да си позволите. Имате право на тези чувства, но отделете малко време, за да погледнете назад в живота си, преди пет години и сега. По-добре ли са нещата? по-зле?

Опитайте се да направите списък с плюсове и минуси. Ако има повече предимства, значи се справяте добре.

Всичко по-малко или повече означава, че все още имате доста работа за вършене.

 

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА