пт. апр. 19th, 2024

Как да се свържем с починал близък човек и можем ли въобще?

Мъртвите са много далеч. В друга реалност, в друг свят. Но има връзка с тях, „умствен телеграф“, както го нарече ученият Кажински. Телефон, месинджър, както искате го наречете. Общуването от разстояние не е само между живите. Но съществува и между живите и мъртвите.

Призраците рядко се появяват сега. Променило се е съзнанието в човека. А комуникацията с мъртвите става по различен начин, косвено – чрез посредници.

Да „закачате“ заминалите просто така, постоянно да се свързвате с тях, да ги молите да се появят и да изпращат знак, това е „спам“, не е добре. Това блокира контакта, „запушва“ комуникационния канал. И лишава от почивката този, който е далеч. Уморява се да отговаря на досадни съобщения. Образно може да се каже така.

Но в наистина труден и опасен момент или в момент на силен копнеж по починалия, ние подаваме сигнал. Молим за помощ, за подкрепа, сякаш викаме „мамо!”, въпреки че мама отдавна я няма.

Има я. Само че е много далече.

И помощ ще дойде.

Първо ще дойде съобщението за отговор. Сигналът идва в различни форми: песента, която сте пели и слушали заедно, миризмата, която е свързана с починалия, например миризмата на определени парфюми; филмът, който сте гледали заедно…

Може да се появи името на починалия. Ще се бъде произнесено на глас от някой. Или ще се обади човек със същото име.

А понякога се появява подобен човек. Външно подобен, напомнящ ни за този, когото сме обичали и обичаме.

Една жена мислено се обърнала в отчаяние към мъртвия си съпруг. Бил куц приживе, ходел с бастун. А на улицата я срещнал човек с тояга, куц, много подобен на съпруга и. И по някаква причина се усмихнал на вдовицата и отминал.

А жената почувствала облекчение. Въпреки че нищо не се случило.

Случило се после: проблемът бил решен. Изведнъж се сдобила със сили за борба. И насън жената видя съпруга си млад и силен. Той дал съвет какво да прави. Как да спечели.

Ако вече сте си спомнили починал любим човек, ако е било много, много необходимо, трябва да обърнете внимание. За да не пропуснете отговора.

Отговорът идва почти винаги. Основното нещо е да го забележите и разберете.

А основният знак е въодушевление, тиха радост, както при получаване на съобщение от тези, които са ни скъпи …

Анна Кирянова

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post