сб. апр. 27th, 2024

Саю: проста техника за лечение на целия организъм по японски

Японски учени твърдят, че тази система спомага за ефективното прочистване на всички органи и системи.

Япония се смята за лидер в класацията на страните по отношение на продължителността на живота. Много учени смятат, че тайната на дълголетието се крие в правилното хранене и пиенето на топла вода, което е от особено значение за всеки човек. Какъв е японският начин за лечение с вода?

Родното място на всички живи същества е водата, тя дава живот. Водата има невероятни лечебни свойства. Лечението с топла вода се използва в Япония от много хилядолетия.

Саю лечение

Саю означава „преварена вода“ на японски. В кипящо състояние се отървава от частиците хлор и други вредни примеси, съдържащи се в нея. Преварена вода, охладена до 50-60 градуса по Целзий, се нарича „Юзамаси” и се пие за подобряване на здравето на тялото.

Ефект на топлата вода

Пиенето на топла вода има затоплящ ефект, подобряват се всички метаболитни процеси в човешкото тяло и се засилват естествените защитни сили на организма. Японски учени твърдят, че затоплената вода спомага за ефективното прочистване на всички органи и системи.

Пиенето на саю насърчава детокс ефекта – ускорено елиминиране на токсините и отпадните продукти от тялото през бъбреците, помага за справяне със запека и развива устойчивост на стрес. В същото време кожата се почиства, става по-светла и сияйна. Този метод ви позволява да се отървете от излишните килограми, тъй като помага за безболезнено изгаряне на излишни калории и засилване на чревната подвижност.

Препоръчително е да пиете топла вода веднага след сън или вечер преди лягане. Сутрин саю ви помага да се събудите по-бързо, да почувствате прилив на енергия и да се подготвите за активен работен ден. Преди да заспите, топлата вода помага за бързото изгаряне на излишните калории и осигурява дълга пълноценна почивка.

Не трябва да пиете много вода. Достатъчно е да пиете до 800 мл или 4 чаши на ден. Детокс ефектът кара някои хора да се чувстват много уморени. Водата не трябва да се пие твърде бързо, по-добре е да я приемате на малки глътки, така че всички органи и системи да се затоплят постепенно.

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post