сб. апр. 27th, 2024

Робот размаза човек, след като го обърка с кашон със зеленчуци

40-годишен специалист по роботика в южнокорейска компания загина, докато тества сензори на промишлен товарен робот в център за сортиране на селскостопански продукти в провинция Южен Кьонсан.

Роботът, зареждащ кашони с готови стоки върху палет, очевидно не е функционирал и е идентифицирал човека като просто още една кутия, съобщи агенция Yonhap, като се позова на полицията.

Роботизираната ръка притиснала горната част на тялото на мъжа към транспортната лента, смачквайки лицето и гърдите му.

Първоначално тестът бил планиран за 6 ноември, но след това е отложен поради проблеми със сензора на робота. Инцидентът е станал във вторник около 19:45 часа местно време. Мъжът е откаран в болница, но получените наранявания били несъвместими с живота и той е починал. Полицията се готви да започне разследване на мениджъри по сигурността на центъра за евентуална небрежност при изпълнение на задълженията им.

В изявление след инцидента, говорител на Tongoson Agricultural Export Complex, който притежава завода, призова за „точна и безопасна“ система. Разбира се, подобно изявление изглежда леко богохулно, защото трябваше да бъде направено много по-рано.

През март тази година подобен инцидент вече беше регистриран в Южна Корея: петдесетгодишен служител на южнокорейска компания за авточасти беше сериозно ранен от индустриален робот.

Източник: straitstimes.com

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post