нд. апр. 14th, 2024

Сега можете да направите 10-годишен скок в бъдещето! Искате ли?

4027_Future-gelecekКогато сте на 20 години, вие нямате никакво намерение да изживеете живота си като всички останали. Толкова е прекрасно това време, когато знаете, че всички хора са съвсем обикновени и незначителни, а вие сте богоизбрани.

И в бъдещето , разбира се, ви очакват само специални неща. В това има известна доза истина, но въпросът е: Доколко имаме смелостта да не се поддаваме на инерцията и да останем избрани, а не само да мислим така? Но въпросът сега не е за това.

Друг е въпросът, когато сте над тридесет. Навиците са се сформирали, убежденията са твърди като бетон, социалният кръг се е стабилизирал, а теглото на миналото влачите навсякъде върху собствения си гръб – жалко е да се изхвърля.

И тук са уместни, и преди всичко – достоверни, два прости и точни начини да узнаете какво ще се случи с вас и с вашия живот след 5-10 години. Искате ли да проверите?

Как да науча какво ще бъде бъдещето ми след десет години?

Първи метод

Обърнете се с лице към вашата среда: колеги, роднини, приятели и познати – всички тези, с които редовно общувате. Правете това най-малко два пъти месечно. И най-вече към тези, с които се срещате всяка седмица. И не става дума само за приятелство и топлина на отношенията, а именно за всякакво, дори и принудително взаимодействие.

Внимателно се вгледайте в тези, които са по-стари от вас с поне пет години.

Поздравления, това е бъдещето ви след пет години!
Вижте тези, които са по-стари от вас с десет години – това е бъдещето ви след десет години.

Ще се радвам за вас само в случай (а аз се надявам, че такива хора също ме четат), ако сте заобиколени от вдъхновяващи примери, по които да се равнявате.

В противен случай – гледайте внимателно и анализирайте.

Ако оставите всичко така, както е, ще се движите по същата писта, без да предприемате кардинални стъпки в посока на истинските си желания (например, да бъдете избран, а?) – значи още сега можете да видите накъде ще ви води това. Няма смисъл да ходите по- далеч.

Аз ви предлагам обективно да оцените както външните атрибути – това, което човек има (финансово богатство, семейство, бизнес, външен вид), както и неговото състояние: какво чувства, колко често се усмихва, доколко е склонен към страх и тревога, добър ли е или е ядосан на света и така нататък.

Погледнете тези неща комплексно и хладнокръвно. Съвпадението с вас в бъдеще ще бъде 80% по най-оптимистична прогноза, но най-вероятно до 97% …

Позволете да ви напомня:

Най-голямата глупост в живота – да очаквате нещо да се промени, като всеки ден правите едно и също.

Само не ми споменавайте звезди, хороскопи и др. Хората от обкръжението ви също са чели това внимателно.

Втори метод

Но има и друг начин да разберете бъдещето си – да го създадете.

С това опциите за прогноза на бъдещето свършват. Или създавате сами, или възпроизвеждате хората около вас.

Създайте си своя собствена картина на света, стъпка по стъпка проправяйте свой собствен път, с точността на бижутер избирайте хората до вас, дела, идеи, декорации и дори емоциите. Това е пътят на единиците, който според статистиката, избират едва 3% от хората.

Трудно е, но си струва. Необходимо е постоянно да поемате отговорност за себе си, да не се страхувате да поемате рискове, да си задавате много въпроси, като кажете „не“ на страданията и съмненията, всеки път да се изправяте, без значение колко дълбоко сте паднали, и най-важното – да се движите напред, дори и в тези моменти, когато не е ясно къде е това „напред“.

Болката е неизбежна, страданието – въпрос на личен избор.

Харуки Мураками

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post