пн. апр. 29th, 2024

Нещастна сте? Тогава прочетете този текст!

i

Това състояние ви поглъща напълно. Като тъмнина,  изпълваща всичко наоколо, а на вас ви изглежда, че изгревът никога няма да дойде.

Понякога така преминава цял един ден. Понякога два. Понякога месец или лоша година. Понякога това е защото някой е разбил сърцето ви. Понякога – просто защото е зима и е студено и тъмно.

Понякога – заради мълниеносното изкачване в кариерата на приятелката ви, а вие все още сте  тук, както и преди, и искате да сте  щастливи заедно с нея, но вместо това изпадате в паника, чувствате се още по-зле и това е причината да се чувствате  ужасно, защото не се радвате на успеха на приятелката си.

Но без значение дали става въпрос за успеха на приятелка, или за разбито сърце, или за копнежа по топлите летни дни, или въобще без причина, било то един ден или два, или 365 дни, не сте първият човек, който се чувства така, и не сте  последният.

Бих искала да ви напиша списък. Стъпка по стъпка какво да направите, за да спрете да се чувствате нещастна. Но аз не мога, защото така няма да се отървете от нещастието. Разбира се, има неща, които определено могат да ви развеселят малко. Но не може просто с едно махване на магическа пръчка да се отървете от усещането за нещастие.

Но ето какво можете да направите –  да бъдете добра към себе си. А това означава много неща. Това означава да правите всичко за вашето здраве и благополучие: достатъчно сън и почивка, когато това е  нужно за вашия организъм,  разходки на чист въздух, добра храна,  да се обадите на ваши близки,  когато ви е много тежко.

Да бъдете добра със себе си – това означава да бъдете строга. Да не си позволявате да безделничите. Да ставате от леглото и да се заставяте да отидете на работа, колкото и тъмно и студено да е навън, или колкото и да ви е притиснала скръбта.

Да се заставите да спортувате, дори ако това е последното нещо, което бихте искали да направите. Да отидете на среща с приятели, дори ако просто искате да се скриете под завивките и да останете сама. Защото наистина, дълбоко в себе си, вие знаете, че повече от всичко друго в момента ви трябва да сте с хората, които ви обичат.

Трябва да правите това, когато сте нещастни. Трябва да бъдете силна, трябва да се грижите за себе си. Трябва да си казвате, че сте – силна, дори ако все още  не вярвате в това. Трябва да продължите напред.

Хората, които преди вас са изпитвали същото,  не са били нито по-добри, нито по-силни от вас. Те също така са се чувствали слаби, тъжни, равнодушни – точно като вас. НО, те са продължили да живеят.

Да се чувствате нещастна – е нормално. Вие не сте неудачница, не сте скучна и не сте егоист. Вие сте човек. И като всеки един от нас, понякога изпитвате тъжни и смесени чувства. Понякога има причина, понякога – не.

Но трябва да  помните, че това е нормално. И да бъдете по-добра към себе си,  достатъчно добра, за да бъдете строга. И не забравяйте, че вие ​​не сте сама, и именно  това ви обединява с всички останали хора на Земята.
 Soulpost

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post