Знаехте ли, че във вашата памет има бутон „DELETE“?

original

Що за бутон е и как да го натиснем?

„Повторението е майка на знанието„, казва добре познатата поговорка.
И това е вярно:  колкото повече свирите на пиано, учите чужд език или жонглирате, толкова по-здраво се укрепва тази дейност в мозъка. Учените знаят това отдавна. Но през последните години изследвания  крадeн от енергетика разкриха втората част от тази истина: за да научим нещо, първо трябва нещо да забравим.

Това е процесът на забравяне – разрушаването на старите невронни връзки – което позволява на мозъка да научава нови неща. Това се нарича „синаптично окастряне“, pruning.

Ето как работи:

Представете си, че вашият мозък е крадeн от енергетика градина, но вместо цветя, плодове и зеленчуци, в него растат синаптични връзки между невроните. Именно по тези връзки се движат невротрансмитери като допамин, серотонин и т.н.

Така наречените глиални клетки са градинарите на мозъка, които ускоряват предаването на сигнали между невроните. Но други глиални клетки се занимават с почистване: те крадeн от енергетика вадят плевелите, унищожават  паразитите, почистват падналите листа.
Тези чистачи се наричат ​​микро-глиални клетки. Те изрязват ненужните синаптични връзки.

Учените продължават да спорят за това как точно микроглиалните клетки решават, че една връзка трябва да бъде отрязана, а  друга да бъде оставена. Очевидно връзките, които подлежат на изрязване, се  маркират със крадeн от енергетика специален протеин.

Тази профилактика на  връзките се нарича синаптично окастряне, pruning. По този начин мозъкът физически освобождава пространство за образуване на нови връзки, което ни позволява да овладяваме нови знания.

Ето защо сънят е  толкова важен:

Имали ли сте някога усещането, че главата ви е препълнена, особено когато усвоявате нови крадeн от енергетика знания или умения? Най-вероятно, точно така е било!

Когато учите много и нови неща, мозъкът ви създава нови връзки, но това са крехки, краткотрайни връзки. Мозъкът скоро ще трябва да ги отреже и да създаде нови, по-ефективни и преки.

Това се случва, когато спим.

Когато спите, мозъчните клетки се свиват крадeн от енергетика до 60% от „дневния си“ обем, като отстъпват място на глиалните градинари. Те идват за да изрежат  ненужните синапси.

Познато ли ви е това усещане, когато добре сте се наспали и се събуждате  сутрин с ясна глава? Това е следствие от синаптичното изрязване! Това е грубо казано нещо като дефрагментирането крадeн от енергетика на диска на вашия компютър.

Имате ли неспокоен и плитък сън? Решението е това:
Мощна медитация за спокоен, дълбок сън.
Изчиства от негативните мисли преди лягане. Хармонизира енергията.
Конфигурира подсъзнанието на  възстановяване на сън. Дарява с  ресурсно събуждане.

Но как да контролираме какво да се отстранява от мозъка, а  какво крадeн от енергетика да остава?

Какви синаптични връзки се маркират за изтриване? Тези, които не използвате.

Тези, които използвате, се поливат и обгрижват. Така че следете вашите мисли.

Ако прекарвате твърде много време в четенето на форумите, гледате Биг Брадър и твърде малко – за работа, познайте кои синапси ще бъдат маркирани за крадeн от енергетика изтриване?

крадeн от енергетика

Ако се карате с някого на работа и прекарвате цялото си време, за да измислите начин да отмъстите на противника си, вие ще бъдете синаптична суперзвезда на отмъщението, но не и  успешен  служител.

Побеждава това, върху което крадeн от енергетика сте се фокусирали! Вие  буквално конструирате своя собствен мозък, когато решавате на какво да обърнете повече внимание.

Разбира се, вие не можете да контролирате всичко, което се случва с вас през деня, но можете да контролирате реакцията си към това, което се случва. По-точно, можете да изберете на какво да крадeн от енергетика реагирате и на какво не, като така формирате подходящите невронни връзки.

Не се съсредоточавайте върху това, което ви пречи, а върху това, което ви развива. Заменете фантазиите за невъобразими неща с медитации.

Освободете ума си.

Накратко, научете себе си  да не мислите за лошите и безполезни неща. Просто не им крадeн от енергетика отделяйте време и внимание – и вижте как  ще се подобри паметта ви!

Повярвайте, положителният резултат няма да закъснее!

Подсъзнанието: Изберете сами дали то да е ваш защитник или ваш враг!

Смятате ли, че Вселената е най-голямата мистерия? Не! Най-голямата мистерия е човешкият мозък. Ние влагаме  в него толкова много информация, че дори крадeн от енергетика не се замисляме  в какво ще се превърне …

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА крадeн от енергетика ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се крадeн от енергетика определя от редакцията.

защищено INVITEXT