сб. апр. 27th, 2024

Белегът на Звяра! Хиляди шведи вече са си имплантирали чипове за самоличност….

В Швеция се наблюдава истински бум на имплантации на микрочипове. В момента повече от 4 000 човека са си имплантирали RFID чипове под кожата, с които могат да влизат в къщата без ключове, да правят покупки, да минават без хартиени билети за концерти и да получават достъп до социалните мрежи.

И докато в другите държави всичко това все още се среща само във футуристичните филми, в Швеция бъдещето вече е настъпило. Процедурата струва 140 евро, а самият чип с размер на оризово зърно.

За популяризиране на това „удобство“ някои компании дори предлагат на своите служители да се подложат на безплатно чипиране. Лидер в производството на чипове в Швеция е компанията BioHax International.

Преди пет години ръководителят на фирмата Йован Остерлунд все още се занимава с професионален пиърсинг, но след това идеята за чипиране завладява въображението му. Технологията за чиповете се основава на безжичната технология Near Field Communication (NFC), която позволява да се предава информация на малки разстояния (около 10 см).

Тя е създадена през 2004 г., но едва през последните години започва широкото и разпространение. През юни 2017 г. шведските железници SJ Rail съобщиха, че около 100 човека плащат за пътуването си с чипове в ръцете. През 2018 г. тези цифри вероятно са се удвоили или утроили.

 

Според Силвия Варзджей, всичко е много удобно с чипа и „решава проблемите“. С помощта на микрочипа можете дори да влезете в социалната мрежа LinkedIn.

Чипирането има и доста критици.

Според тях това създава опасност за личните данни, които могат да попаднат в чужди ръце. Също така все още има и сривове в системата. Така например, когато току-що е въведената система за плащане на билети за влак, контрольорът понякога е могъл да види социалния профил на този човек в LinkedIn и всичките му данни.

Чипът се поставя под кожата на ръката много лесно със спринцовка малко под палеца. Няколко компании в Швеция вече са въвели технология, когато с помощта на чип, можете да си платите обяда в служебното кафене и да влизате и излизате от сградата.

Така стана известна компанията Epicenter, която през април 2018 г. официално предложи на всички свои служители да си имплантират RFID чипове безплатно.

28-годишната Ulrika Kelsing е много доволна, че сега има микрочип в ръката си.

Преди това непрекъснато си търсила ключовете, а понякога се нуждаела от удостоверяване на личността – сега просто трябва да поднесе към панела дланта си.

Улирка работи в медийната агенция Mindshare и е сигурна, че няма защо да се страхува от хакери и че тази система е напълно безопасна. „Винаги мога да го махна, ако има заплаха, но засега си мисля, че е много готино, освен това ми харесва да опитвам нещо ново и също така прави живота ми много по-лесен.“

Източник: paranormal-news

Основният пасаж в Библията, който споменава „белега на звяра” е Откровение 13:15-18. Други сведения може да се намерят в Откровение 14:9, 11, 15:2, 16:2, 19:20, and 20:4. Този белег действа като печат за последователите на Антихриста и лъжепророка (говорителя на Антихриста). Лъжепророкът (вторият звяр) е този, който кара хората да приемат белега. Въпросният белег се поставя буквално на ръката и на челото, а не е просто карта, която някой носи.

© 2018  energetika-bg. com All rights reserved!

Още по темата:

© 2018  energetika-bg. com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post