ср. апр. 24th, 2024

Определени хора идват в живота ни само за да не станем като тях!

„Някои носят щастие, ако се появят, а други – от тях трябва да сме колкото се може по-далече!“ – Оскар Уайлд.

Всеки човек може да ни научи на нещо. Дори като ни карат да страдаме, някои хора ни дават възможност да реагираме на собствените си чувства по различен начин от техния.

Психологът Виктор Франкъл веднъж е казал, че всичко в живота ни може да бъде важно, а понякога дори страданието носи ценни уроци.

Въпреки че за нас е трудно да видим смисъл в някои негативни емоции, но в действителността те ни помагат да видим света, какъвто все още не сме го виждали. С други думи, такива чувства ни учат на това, което трябва да бъде оценено и какво носи само болка. Те ни показват какво искаме да избегнем в живота си.

Всички наши принципи и мнения се сформират поради определен опит. Така че, ако сме свидетели на несправедливост и чувстваме дискомфорт от поведението на другите, това ни кара да мислим за нашите собствени принципи и да преосмислим убежденията си за това какво е добро и какво е лошо.

Лъжите, студеното отношение и егоцентричността са много вредни за взаимоотношенията. Понякога най-хубавото нещо, което може да се случи, е да спрете да общувате изобщо с тези, с които някога сте поддържали връзка.

Има хора, които ни показват истинската си природа, само когато вече не се нуждаят от нас и дори не се опитват да го скрият.

Когато това се случи, болката ни кара да преразгледаме нашите приоритети и поведение спрямо другите. Ето защо попадането в неприятна ситуация понякога ни прави по-добри, помагайки ни да започнем да оценяваме други чувства и да им даваме стимул да се развиват. Но всичко това се предшества от огромна вътрешна работа, която ще ни позволи да продължим напред, да изоставим слабостта, вината и недоволството.

Избавянето от “проблемните” хора има положителен ефект върху нашето здраве и душевно състояние.

Когато оставим в миналото онези, които ни нараняват, това ни помага. Техните действия и намерения стават все по-предсказуеми за нас. В резултат на това ние имаме възможност да променим отношенията си с други хора, като по този начин променим средата си към по-добро.

Това означава, че не трябва да обръщаме внимание на това, с което тези хора сега са заети, а да се съсредоточим върху уроците, които можем да извлечем от натрупания опит, като си помагаме да си създадем възможности за растеж и да започнем да работим с увереност в себе си.

В крайна сметка някой, който иска твърде много, в края на краищата ще бъде разочарован. А това е доста токсичен резултат за разума, тялото и душата.

Ако се придържате към тази гледна точка, можете да постигнете определено ниво на безразличие и да излезете от нестабилното си емоционално състояние. Така ние ще отделяме собствените си проблеми от чуждите, ще се освободим от съмненията в себе си и от погрешната ни реакция на случващото се.

Идеята се заключава в това – да изразите ясно мислите и емоциите си, без да зацикляте на възможните последствия. Така ще постигнем бързи, предвидими и в същото време задоволителни резултати – проблемите ще станат много по-малко и в нашия живот ще настъпи спокойствие.

Когато умишлено се опитват да ни навредят, ние трябва да решим дали да оставим нашия емоционален прозорец отворен и да се окажем в в положение, в което няма какво да дишаме.

Животът е твърде кратък, за да се ползва за преживявания за това, което хората около нас казват или правят. Затова най-доброто решение е да се държите възможно най-далече от всичко негативно и да се придържате само към онова, което ви прави по-добри.

Превод на Some People Enter Our Lives Only To Teach Us Not To Be Like Them

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Парапсихологът Сергей Лазарев: „Искате ли да сте здрави? Никога към никого и към нищо не предявявайте претенции!“

Една от най-популярните книги от последните години е “Диагностика на кармата” на Сергей Николаевич Лазарев. В тази и други книги авторът води читателя към разбирането на своя духовен път и…

Още по темата във фейсбук:

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post