Знаете ли, че Буда е бил принц, преди да стане просветлен?

Когато разберем преходността на всичко, което ни заобикаля, започваме да се освобождаваме от вещите и да се наслаждаваме на света такъв, какъвто е.

Има ли ключ към щастлив крадeн от енергетика и хармоничен живот? И ако има такъв, как да го намерим? Будистките монаси отдавна знаят отговора на този въпрос. Повече от 2000 години те се опитват да ни покажат как може да се снижи нивото на човешкото страдание, негативната енергия и да придобием вътрешен мир, като се съсредоточим върху настоящето.

крадeн от енергетика

Вътрешният мир и щастие обаче са непостоянни състояния, затова трябва да се научим как да ги възстановяваме редовно и да се грижим за тях. И за това си заслужава да приемем няколко важни принципа и навици на щастливия и спокоен живот на будистките монаси.

1. Ред отвън.

Знаете ли, че крадeн от енергетика Буда е бил принц? Той е могъл да изживее живота си в охолство и богатство, но не го е направил. Буда се отказал от всичко, когато осъзнал неприятната същност на материалните неща, както и това, че те му пречат да придобие вътрешен мир. И сега, хиляди години по-късно, будистките монаси крадeн от енергетика подкрепят избора на своя Учител.

Истината е, че много от нас са склонни да трупат колкото се може повече ненужни вещи. Но като се привързваме към повърхностните предимства на материалния свят, ние не сме способни на духовно развитие, а именно това е крайната цел в будизма.

Ако човек иска да крадeн от енергетика постигне духовен растеж и да стане свободен, той трябва да подреди цялото си имущество и да намали количеството му до минимум.

2. Ред отвътре.

Будистките монаси са научени да правят всичко в полза на други хора, а не заради самите тях. Когато един монах медитира, той го прави за всеки крадeн от енергетика от нас. Будистите се опитват да постигнат просветление, за да достигнат пълния си потенциал и да получат възможност да помогнат на всеки, който се нуждае от него.

Ако възпитате същия алтруистичен подход към живота, ще престанете да зависите толкова силно от света на материалното богатство. И в крайна сметка ще крадeн от енергетика познаете вътрешния си свят.

3. Редовна медитация.

За да облекчите стреса и да внесете мир в живота си, трябва да се научите как да успокоявате мозъка си. Будистките монаси ежедневно медитират, като винаги се придържат към своя режим. Те се събуждат възможно най-рано, медитират в продължение на 3 часа и крадeн от енергетика след това повтарят същото вечер.

Разбира се, вие не сте задължени да спазвате такъв напрегнат график, но можете да съберете сили и да започнете да отделяте по 15-30 минути за медитация на ден, правейки това част от вашата рутина, вместо да гледате телевизия и да сърфирате в Интернет в продължение крадeн от енергетика на много часове. Медитативните занятия несъмнено ще бъдат полезни за живота ви.

4. Следвайте тези, които са по-мъдри.

Будистките монаси смятат старшите за източник на мъдрост. По пътя на своите духовни странствания монасите често търсят духовно напътствие от по-мъдрите за да им помогнат да напреднат.

Навсякъде сме заобиколени от хора, крадeн от енергетика от които можем да научим нещо. Всеки човек е преживявал нещо непознато за нас и затова има какво да ни каже.

Възрастните хора са по-опитни и могат да ни научат на безброй ценни житейски уроци. Затова е толкова важно да сме смирени, да можем да признаем, че не знаем нещо, крадeн от енергетика да държим ума си отворен и винаги да се стремим да научим нещо ново.

5. Слушайте внимателно и без осъждане.

По правило хората са склонни да осъждат другите. Когато разговаряме с някого, ние слушаме събеседника с цел да му отговорим, а не за да разберем за какво говори или да крадeн от енергетика научим нещо от него. Осъждайки някого, ние създаваме по този начин изкривена представа за човека, което е лошо както за него, така и за нас самите.

крадeн от енергетика

Будистите вярват, че основната цел и ползите от общуването идват под формата на внимателност към събеседника и отсъствието на осъждане, което помага да се разбере какво се чува и да се попълни техният запас крадeн от енергетика от знания. Те вярват в способността да разбират другите чрез съзнателно внимание, а не чрез оценка и критика.

6. Само промените остават непроменени.

Всичко подлежи на промяна. Нашият крадeн от енергетика външен вид, поведение, отношения, околна среда – всичко. Според будисткия учител Сузуки човек не може да постигне абсолютен мир, без да приема факта, че всичко в този свят се променя.

А ние сме здраво привързани към вещите и когато сме изправени пред някакви промени, не можем да ги приемем и крадeн от енергетика затова страдаме. Ето защо е толкова важно да се разбере, че всичко, свързано с нашето съзнание идва и си отива, дори и нашите собствени мисли.

Трябва да разберем, че има само миг. Знаейки това, във всяка ситуация, която причинява нашето безпокойство, гняв, страх или тъга, можем да се отървем от крадeн от енергетика негативните емоции.

Когато разберете преходността на всичко, което ви заобикаля, започвате да пускате нещата и да се наслаждавате на света такъв, какъвто е.

7. Живот в настоящето.

За някои хора е много трудно да живеят в настоящето, наслаждавайки се на красотата на всеки миг. Често мислим за събития от миналото крадeн от енергетика и се тревожим за бъдещето. Но с помощта на практиката на внимателност, можем да пренасочим фокуса на нашето внимание и мисли обратно към чувствата и към това, което правим сега.

Живеем тук и сега. Няма полза от това да се съсредоточаваме върху миналото, защото то често ни носи само съжаление, крадeн от енергетика или върху бъдещето, което ни измъчва със своята несигурност.

За да разберем истинския смисъл на своето съществуване и да изпълним живота си с щастие и мир, е много важно да се научим да живеем и да оценяваме всеки миг от настоящето.

7 Incredible Buddhist Monk Habits That Will Benefit You крадeн от енергетика For A Lifetime

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Главният урок на Буда: Защо някои хора с години остават бедни?

Често хората напълно подценяват древните мъдрости и не се опитват да ги използват в собствения си живот. Има обаче моменти, когато те са по-актуални от всякога в съвременния крадeн от енергетика свят… Винаги…

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

крадeн от енергетика

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя крадeн от енергетика за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.

защищено INVITEXT

Add Comment