пт. апр. 19th, 2024

Ошо: Човек се ражда едва тогава, когато стане решителен!

Решителността ознаменува раждането на човека. Тези, които живеят в нерешителност, все още не са станали хора. А в нерешителност живеят милиони, те не могат да вземат никакви решения.

Те винаги разчитат на някого, някой друг трябва да реши вместо тях.

Но това е робство.

По този начин те правят невъзможно раждането на душата им.

Решението трябва да идва отвътре, защото заедно с решителността настъпва цялост. Но не забравяйте, че трябва да вземете някои решения; вземането на решения ще ви направи индивидуалност.

Вземането на решения дава яснота. И ако трябва да вземете важно решение, ако това решение се отнася до важни неща в живота ви, тогава се ражда индивидуалността.

Вие се раждате само когато поемате рискове, само когато проявявате смелост.

Всеки път, когато вземате решение, помнете: ако вече го вземете, тогава го следвайте; в противен случай не вземайте решение, защото да вземете решение и да не го следвате е много по-опасно от това да бъдете нерешителни.

Ще загубите увереност към себе си.

Ще станете недоверчиви.

Но след като вземете решение, считайте, че имате задължение. Тогава независимо какво се случва, трябва да го направите. Следвайте го с цялото си сърце, съсредоточете се дотолкова, че да не се обърнете назад.

И ако успеете да направите това, ще почувствате, че при вас идва яснота, че мъглата се разпръсква и нещо кристализира, центрира се във вас. Способността за вземане на решения е от голямо значение и има голям смисъл.

Ошо – Беседи

© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2019 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post